Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Krstičević i lokalni dužnosnici razgovarali o pripremama povratka Puma u Varaždin

Tijekom iduće ili 2019. pripadnici Hrvatske vojske trebali bi se vratiti u vojarnu u Varaždinu i priprema njihova dolaska bila je tema današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva obrane i Glavnog stožera na čelu s ministrom Damirom Krstičevićem i čelnika Varaždinske županije i grada Varaždina.

“Mislim da su Pume zaslužile da se vrate kući i ja im obećajem da će ova Vlada sa Županijom i Gradom realizirati ovaj projekt i da će Pume biti kod kuće 2018. ili 2019. godine,” rekao je ministar Krstičević nakon sastanka, koji je po njegovoj ocjeni bio “odličan”.

“U Varaždin sam danas došao i s ciljem pokloniti se 7. gardijskoj brigadi. To su dečki koji su bili zajedno s 4. gardijskom brigadom i jedni smo od drugih jako puno naučili,” rekao je Krstičević dodavši da operacija Oluja ne bi bila tako uspješna bez sinergije tih dviju brigada.

“U ovom tjednu slavimo Oluju, slavimo pobjedu, mir, slobodu, europsku perspektivu Hrvatske, a toga ne bi bilo bez hrvatskih branitelja, ogromne žrtve branitelja za današnji mir i slobodu,” istaknuo je.

Župan Radimir Čačić je rekao kako je poznata činjenica da je ta regija dala veliki doprinos u Domovinskom ratu i na tragu toga, dodao je, profesionalna bojna Puma iz Našica dolazi u Varaždin. Uskoro neće biti potrebe da dvjestotinjak ljudi putuje svakodnevno prema Našicama i Petrinji, rekao je te naglasio da su pozitivni aspekti, kad je riječ o povratku Puma u vojarnu u Varaždinu, sigurnosni, gospodarski i socijalni.

Bivši vojni objekti odavno su trebali biti predani na upravljanje lokalnoj i regionalnoj samoupravi, dodao je i zahvalio Ministarstvu obrane je zahvalio na pozitivnom odnosu i razumijevanju.

Gradonačelnik Zlatan Avar jerekao kako su s ministrom razgovarali i o ostaloj imovini koju Ministarstvo obrane ima u Varaždinu. “Zamolili smo ministra da nam pomogne, u suradnji s Ministarstvom državne imovine, da određene objekte i zemljišta stavi na raspolaganje Gradu, kako bi mi mogli dalje razvijati planirane projekte,” rekao je Avar.

Krstičević: Odnos s predsjednicom je odličan

Ministar Krstičević je na pitanja novinara je li “izgladio sukob s predsjednicom” i je li nabavka novih borbenih aviona izvor sukoba, ponovio da je on ministar i vojnik koji izvršava svoje zadaće. Odnos s predsjednicom je odličan i takav će sigurno biti i ubuduće, naglasio je.

Odluku o tome za koje će se borbene avione Hrvatska odlučiti tek treba donijeti, kazao je. “Ne želimo da to bude samo trošak, već ulaganje u hrvatsko gospodarstvo – direktno ili indirektno u hrvatsku vojnu industriju, da je to u funkciji otvaranja novih radnih mjesta, a nakon svih ponuda i razmatranja želimo odabrati ono što će biti najbolje za našu Hrvatsku,” kazao je Krstičević.

Novinare je zanimalo i je li točno da je on potencijalni kandidat HDZ-a na predsjedničkim izborima, na što je odgovorio da je on vojnik, ministar obrane, fokusiran na zadaće koje sad radim, a da ostale ambicije nema.

Sastanku u Varaždinu nazočili su i saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, zamjenik župana Tomislav Paljak i posebna savjetnica župana, Natalija Martinčević. Nakon sastanka, delegacije je obišla vojarnu „Ivan V. Drašković“ u Optujskoj ulici u Varaždinu.Hina

A.G.

Najnovije

Sve se (opet) vrti oko Srba

Foto:Katolički tjednik   I tri desetljeća nakon što je "Oluja" velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski! – i dalje igraju...

Selak Raspudić o raskolu u Mostu: Zbog Miletića sam odbila biti na listi

Foto:Dnevnik.hr   Sredinom travnja, podsjetimo, zaiskrilo je između Marije Selak Raspudić i Miletića oko pitanja pobačaja. Nakon što je ona izjavila da je pobačaj temeljno pravo...

Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Foto:Domovinski pokret   Počeli su službeni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine. Iz Domovinskog pokreta poručuju da su spremni na sve opcije, ali ne pod svaku cijenu....

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...