Utorak, 16. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Krstičević: U Hrvatskoj vođen obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije…Hodak-Vulina treba nogom u tur…

Kada vam u vašu državu dođe službeni predstavnik i visoki dužnosnik neke druge države, u ovom slučaju srbije i kad ista ta osoba perfidno iskoristi vaše gostoprimstvo te na degutantan način komentira obrambeni Domovinski rat i agresiju države koju Vulin zastupa kao srpski ministar obrane koji za nekoliko Tv i radijskih kuća usred Šibenika pukne kao iz topa da se u hrvatskoj vodio “građanski rat” i ponovi to (dosta ležerno) nekoliko puta, onda ta osoba, pa bio to ministar obrane kao što je on, nema više što tražiti u Hrvatskoj. Treba ovdje napokon ozbiljno zaključiti kako se radi o službenoj politici i stavu Republike Srbije koju najoštrije mora osuditi i Vlada Republike Hrvatske. Riječ je o smišljenom i očiglednom napadu na dostojanstvo Republike Hrvatske, Domovinskog rata, hrvatskih branitelja, dstojanstva svih ubijenih i nestalih u obrani Hrvatske ali i hrvatskog naroda u cjelini.

Međutim, u Hrvatskoj je situacija obrnuta. Nakon što je Vulin ne tako davno u Jadovnom na sličan način svim hrvatima “održao lekciju iz povijesti” koju on i njegova bratija i te kako znaju lažno prikazivati i sad se svojski trudeći da agresiju srbije na Hrvatsku prikažu kao “građanski rat”, onda se stvarno treba jako zamisliti, tko nam to kroji sudbinu i kakvi su to ljudi na čelnim pozicijama u Hrvatskoj državi.

Ne reagira Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova, već u vatru guraju hrvatskog ministra obrane Krstičevića, pokazujući kako u našoj državi zapravo, sve ide obrnutim putem.

Srpski ministar bi po ovoj svojoj degutantnoj izjavi “automatski trebao biti proglašen nepoželjnim i bez obzira na diplomatski imunitet udaljen s teritorija Republike Hrvatske”, kaže Zvonimir Hodak za portal direktno.hr.

Na istom tom događaju patrijarh Irinej izričito kaže da mržnja među narodima nije prestala i da se sprema osveta. Srazlogom se trebamo svi zapitati. Čija osveta? “Srpska osveta nad Hrvatskom zato što su nas napali, okupirali, palili, radili u Vukovaru i Škabrnji i sve ono što su srpski agresori radili, na koncu su izgubilir rat i “sad se još misle osvećivati?”. Ili neka druga osveta?

Evo što je točno Irinej rekao: “I u našem narodu mržnja nije prestala, osvete se pripremaju i nagovještavaju. Bože budi sa mnom pa da se one nikada ne realiziraju. Vi živite ovdje kao maleno stado u jednoj nama bliskoj državi s braćom katolicima od kojih očekujemo, prije svega od predstavnika Crkve, da čujemo riječi evanđeoske, riječi mira i ljubavi. Da čujemo riječ da smo prije svega kršćani i kao takvi jedni prema drugima pokažemo ljubav i uvažavanje, to je prvi korak, jer Gospod traži od nas i braće katolika i svih onih koji pripadaju nekoj vjeri da ljubimo jedni druge, jer svi nosimo lik božji u sebi i u svakom od nas bez obzira na podrijetlo i boju kože je prisutan Gospodin”.

I nakon toga govori za portal direktno Zvonimir Hodak, biskup Barišić kaže: “Mi smo dobili novog brata”.

“Možda je mislio da je Irinej novi brat? To je dokaz da Hrvati duboko u sebi imaju glavaniziran jedan genetski kod koji se zove – čisti poltronizam”, naglašava Hodak. “Hrvati su poltroni,” dodaje Hodak, “uvijek kmetski raspoloženi prema drugima”.

Na pitanje može li se u kontekstu manipulacije činjenicama o Domovinskom ratu govoriti o specijalnom ratu protiv Hrvatske, Hodak odgovara:

“Jasno, specijalni rat se nameće sam od sebe kad se vidi koliko je Hrvatska popustljiva, poltronska, kmetska, uplašena; s jedne strane se boji Bruxellesa, s druge Ljubljane, s treće Beograda.”

Kako se ova Vlada ponaša, zaključuje Zvonimir Hodak, “normalno da se kao nekakva vrsta raka razvija specijalni rat protiv Hrvatske” koji se tek treba pokazati u svoj svojoj širini i ekstremnosti.

Zašto bi se sad ministar obrane RH nekom pravdao, treba  i oštra reakcija MVPEI.

Ministar obrane Damir Krstičević komentirajući u ponedjeljak navode srbijanskog ministra Aleksandra Vulina o tzv. „građanskom ratu“, istaknuo je kako ‘ne postoje dvije istine’, već samo jedna – Hrvatska nije vodila „građanski rat“, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije, hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili.

“Kao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane, ali i kao general pobjedničke Hrvatske vojske želim poručiti svima: Ne postoje dvije istine, već samo jedna. Republika Hrvatska nije vodila nikakav ‘građanski rat’, već pravedan obrambeni Domovinski rat protiv brutalne velikosrpske agresije. Hrvatski vojnik borio se unutar granica Republike Hrvatske za mir i slobodu i u tom nametnutom ratu smo se obranili i pobijedili”, rekao je ministar Krstičević.

Naglasio je kako smo danas “fokusirani na budućnost, na jačanje sposobnosti Hrvatske vojske i na razvoj Sustava domovinske sigurnosti, a sve kako se više nikada ne bi našli u situaciji u kojoj smo bili početkom 90-tih godina“.

Ministar Krstičević u priopćenju je također napomenuo kako jučer u Mariji Bistrici, gdje je održano  25. jubilarno hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja, gdje su se prisjetili žrtve koja je plaćena za današnji mir i slobodu Republike Hrvatske, nije želio komentirati navode srbijanskog ministra o tzv. „građanskom ratu“ jer ih smatra neprikladnim za svečanu prigodu kakva je održana u nacionalnom marijanskom svetištu Marija Bistrica.

“Jučer je bio poseban dan za Republiku Hrvatsku, za našu pobjedničku Hrvatsku vojsku, policiju i naše branitelje čija je žrtva donijela mir i slobodu hrvatskom narodu”, zaključio je ministar obrane Krstičević.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin izjavio je jučer u Šibeniku – na novinarske upite o hrvatskim osudama postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji, koji se 1991. stavio na stranu srpske i Miloševićeve politike i izazvao eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara, prouzročivši smrt 11 hrvatskih branitelja – kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer “u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana”.

Hrvatskim političarima je najlakše oglasiti se putem društvenih mreža jer to mogu uraditi iz udobnih fotelja, umjesto da službeno upućuju prosvjedne note na one adrese na koje je to potrebno. Raspisali su se tako, Milijan Brkić, Božo Petrov, Miro Bulj, i mnogi drugi. Ništa od takvog FB oglašavanja koje prenese nekoliko portala i tu sve staje. Nedostaju službene institucionalne reakcije koje su ozbiljne, jer je državna razina u pitanju.

Dokle god Vulin i slični pišu i javno govore ovakve sramotne optužbe(usred Hrvatske!) i samim tim negiraju nešto što je i službeno u svim svjetskim institucijama zabilježeno a hrvatske institucije ne reagiraju, dotle je neozbiljno od svih hrvatskih političara govoriti kako je Domovinski rat kamen zaglavni a hrvatski branitelji ponos Hrvatske, jer prešutno prelaze preko bestijalnih laži. I napokon, sve su to političke igre i igrice jer Domovinski rat nije postao Ustavnom kategotijom što se više niti ne spominje a hrvatski branitelji, barem veliki dio njih živi na margini preživljavanja.

Brkić je napisao na svom fb profilu : Vulin pokušava provući velikosrpsku tezu o “građanskome ratu”

Na te Vulinove izjave u Šibeniku, sinoć je reagirao i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić. Poručio je da je svaki put potrebno ponavljati istinu o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu jer istina je samo jedna i nema dvije strane. Upozorio je da srbijanski ministar obrane  Vulin u srcu Hrvatske na već viđeni način pokušava provući velikosrpsku tezu o “građanskome ratu” te abolirati provokacije srbijanskih vlasti postavljanjem spomenika u Beogradu ratnom zločincu iz Bjelovara, oficiru tzv. JNA Tepiću.

“Istina je samo jedna i nema dvije strane. Istina je, što je potvrdio i Haaški sud svojom pravomoćnom presudom, da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svjedočimo da srpska propaganda o tzv. “građanskom ratu” i dalje ne jenjava”, napisao je Brkić na svom facebook profilu. T.H./H

Braniteljski portal

Najnovije

Australija: napad nožem na asirsku crkvu teroristički čin

Foto.Pixabay   Australska policija u utorak je priopćila da je napad nožem na biskupa asirske crkve i neke sljedbenike u Sydneyu bio teroristički čin motiviran navodnim...

Biblijska poruka 16.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isus – Ja sam kruh života

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,30-35 Reče im Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s...

SAD: Donji dom Kongresa glasat će odvojeno o pomoći Izraelu i Ukrajini

Foto:Pixabay   Američki Zastupnički dom idući će tjedan odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, najavio je u ponedjeljak republikanac Mike Johnson, više od dva mjeseca...

Radić: Glas za MOST i ostale stranke proizašle iz krila DP-a bit će bačen glas, ali ne u smeće – to će biti glas...

Foto:Domovinski pokret   Kandidati Domovinskog pokreta IV. izborne jedinice, na čelu s Marijem Radićem na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve građane da u srijedu...

Ante Deur: Vjera, obitelj, domovina!

Ante Deur, hrvatski dragovoljac koji je prošao sva bojišta, od Vukovara, preko Kupresa do pobjedničke Oluje.   Ratne traume mu liječila mnogobrojna obitelj. Naime, supruga Duvanjka...