Liječnica malene Mile: ‘Ima tu puno djece kojima isto treba pomoć’…Danas na našoj onkologiji leži 11 teško bolesne djece…

Danas na našoj onkologiji leži 11 teško bolesne djece. Svi oni imaju svoju potrebu za liječenjem...S obzirom na moj životni rad, mislim da mi je važnije i da se skrenula pažnja na djecu s malignim bolestima, da se podigla nacionalna svijest...

prof. dr. Jelena Roganović

Liječnica koja je u Rijeci liječila dvogodišnju Milu Rončević, pročelnica Odjela za hematologiju i onkologiju na Kantridi, prof. dr. Jelena Roganović za Dnevnik.hr kazala je da je sretna što je Mila dobila priliku za nastavak liječenja u Philadelphiji. Djevojčica je s roditeljima jutros krenula na put u SAD.

– Silno mi je drago da je djevojčica otišla na nastavak liječenja u vrhunsku ustanovu – kazala je Roganović.

– S obzirom na moj životni rad, mislim da mi je važnije i da se skrenula pažnja na djecu s malignim bolestima, da se podigla nacionalna svijest i ja se toplo nadam da neće sve stati na tome. Ima tu puno ‘Mila’ kojima isto tako treba pomoć – dodala je.

Liječnica Roganović inače ne izlazi u medije, no kaže da je sada u javnosti zbog Milina oca Marina Rončevića, koji joj je posljednjih dana u više navrata zahvalio.

– Ima još bolesne djece o kojima mi koji ih liječimo jednako vodimo brigu, a vrlo često nam treba pomoć sa strane. Danas na našoj onkologiji leži 11 teško bolesne djece. Svi oni imaju svoju potrebu za liječenjem. Želim zahvaliti svima koji su prepoznali Milu kao simbol potrebe djeteta kojem je potrebna pomoć – istaknula je.

D.K.

Comments are closed.