Liječnik iz Brčkog u dvorištu sakrio tijelo žrtve Srebrenice pa preko svega sagradio fontanu?!

Djelomični posmrtni ostaci pronađeni su u srijedu u dvorištu obiteljske kuće liječnika ortopeda Nebojše Mraovića u distriktu Brčko, priopćili su iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine (INO BiH). Pretpostavlja se da se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti, najvjerojatnije iz Srebrenice, prenosi portal Detektor.ba.

– Prema tim informacijama, posmrtni ostaci žrtve su doneseni u Brčko, neposredno nakon rata, a 2012. godine su zakopani i skriveni ispod fontane u privatnom dvorištu, najvjerojatnije od strane vlasnika parcele. Zbog ovog slučaja otvorena je i istraga od strane nadležnog tužiteljstva – izvijestili su iz Instituta.

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla zbog daljnje medicinske i kriminalističke obrade, te izuzimanja koštanih uzoraka s ciljem utvrđivanja identiteta putem DNK metode, navodi se.

– Prema informacijama kojima mi raspolažemo, zapravo su ti posmrtni ostaci doneseni na područje Srebrenice 1997. godine i navodno je gospodin Mraović proučavao te posmrtne ostatke, a 2012. ih je zakopao u svoje dvorište, nakon čega je preko njih izgrađena i fontanta – rekla je Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta.

Fazlić je dodala i kako se na području Brčkog još uvijek traga za posmrtnim ostacima 100 osoba i kako su posljednju ekshumaciju imali prošle godine.

Državno tužiteljstvo priopćilo je kako je stručni suradnik u Posebnom odjelu za ratne zločine, po nalogu postupajućeg tužitelja, koordinirao proces ekshumacije na području Brčkog, na lokalitetu dvorišta u mjestu Srpska Varoš, u kojem su pronađeni posmrtni ostaci jedne muške osobe. Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvi bošnjačke nacionalnosti s područja Srebrenice, nestaloj 1995. godine.