Utorak, 25. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Lili Benčik: Hoće li Faktograf u maniri profesionalnog i etičnog novinarstva proglasiti Dan antifašističke borbe čistom manipulacijom u skladu sa Rezolucijom EU Parlamenta od 19.rujna 2019.godine?

Neće naravno, jer je Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe njima kost u grlu koju ne mogu nikako progutati! ( Slikovito rečeno)…

Stoga podsjećam i Faktograf i “antife” na sadržaj Rezolucije;

Članak 3.  podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;

Članak 5.  poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;

Članak 18.  napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html

Faktografu svako spominjanje lustracije komunističkog režima stvara paniku, jer od čega bi onda živjeli? Prestao bi razlog njihova postojanja! Ovako Faktograf lustrira , odnosno filtrira istinu o masovnim i sistematskim komunističkim zločinima i proglašava ih povijesnim revizionizmom, a falsificiranu yugokomunističku povijest istinom!

Faktograf nestručno i diletantski proglašava netočnim tekstove, sa samo jednim i to sumnjivim izvorom , umjesto da uzme više izvora i usporedbom podataka dokazuje istinu ili neistinu. Dakle neistinom i sumnjivim primjerima dokazuje neistinitost teksta.

Dan antifašističke borbe je čisti proizvod yugokomunističke ideologije, jer kada su komunisti uvidjeli da je komunizam sa Berlinskim zidom nepovratno propao, ubrzo su se preobukli u antifašiste. Uostalom presvlačenje nije  njima strano, četnici su masovno mjenjali kokarde na kapama sa crvenom zvijezdom i postali partizani. A kada je komunizam osuđen kao zločinački totalitaran režim, brzo su se preobukli u antifašiste.

Dakle što se dogodilo na dan 22.lipnja 1941. godine?

“Nacistička Njemačka ujutro 22. lipnja 1941. napala je Sovjetski Savez u operaciji pod kodnim nazivom Operacija Barbarossa. Tim napadom poništen je pakt Ribbentrop-Molotov o nenapadanju između te dvije sile. Zbog novonastalih okolnosti pripadnici Komunističke partije u Sisku našli su se u opasnosti te su se iz grada povukli u okolicu – najprije u selo Žabno, a potom u šumu Brezovicu pokraj Siska. Ondje su osnovali Prvi sisački partizanski odred te on od prvih dana izvodi diverzije, osobito na željeznici. Hrvatski antifašisti pozivom na borbu protiv fašističke okupacije zemlje 22. lipnja 1941. u Brezovici započeli su četverogodišnju borbu za narodnu slobodu i socijalna prava.”

To je celofanska komunistička verzija zamislite napisana 2019.godine, a ne 1945.godine, gdje se komunisti nazivaju antifašistima,  tada nije bilo spomena antifašista, već  su bili komunisti! Komunistička partija je vodila Narodnooslobodilačku borbu na čelu sa Josipom Brozom Tito, koji je bio doživotni predsjednik (sve do 1980.godine) Komunističke partije, poslije Saveza komunista, a ne antifašista!

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/znate-li-sto-se-zaista-dogodilo-22-lipnja-1941-godine-foto-20190622

Narodno-oslobodilačku borbu vodili su komunisti ” za slobodu i socijalna prava” , što znači da je to bila komunistička revolucije za promjenu odnosa u društvu, odnosno klasna borba za novo društveno uređenje.

Glavna misao vodilja  komunističkih vođa jest revolucija, mržnja i osveta, uz lažno obećanje promijenjenih i poboljšanih uvjeta života ” sloboda i ljudska prava”. Stoga komunizam proizvodi smrt i obiluje zločinima, jer je u svojoj biti okrenut prema zlu. On je također sustav osmišljen za ekstremnu kontrolu ljudskoga duha i propisivanja
načina mišljenja.

Marx – Engelsova teorija ;”Komunisti s prezirom odbijaju prikrivati svoje poglede i namjere. Oni otvoreno izjavljuju da se njihovi ciljevi mogu postići samo nasilnim obaranjem čitavog dosadašnjeg društvenog poretka. Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju izgubiti ništa osim svojih okova. A imaju dobiti čitav svijet.”

To je bit komunističke ideje “klasne borbe” za “slobodu i ljudska prava”da bi u toj svojoj revoluciji masovno kršili ta  ista ljudska prava i slobodu.!

kardelj

Evo što piše u tajnom dokumentu iz 1941, godine koji potpisuje Boris Kidrič;

U pravom spoznavanju sadašnje revolucionarne situacije CK zaključuje Da se provedu sljedeće nužne mjere, koje su potredbne da se pobjednički izvede revolucija:

1. Svi rukovoditelji v OF-u, koji pripadajo bilo kojem građanskom usmjerenju morajo se likvidirati.

2. Svi veleposjednici, kapitalisti, industrijalci i kulaci morajo se likvidirati.

3. Svi čelnici i funkcionari građanskih stranaka, koji nisu u OF-u ili u NOV-u (Narodnooslobodilačka vojska) i koji ne budu likvidirani tamo, morajo se likvidirati.

4. Svi čelnici Bele garde mora se likvidirati.

5. Svi čelnici Plave garde mora se likvidirati.

6. Sve SS-ovce i gestapovce mora se likvidirati.

7. Sve intelektualce, študente i kavanske političare mora se likvidirati.

8. Sve svećenike, koji su se izjasnili protiv radništva mora se likvidirati.

9. Sve bivše jugoslavenske oficire, također i one koji su pri NOV-a, mora se zatvoriti.

10. Sve svećenike mora se zatvoriti. Neka crkve ostanu zatvorene, iste se ne smije rušiti. Represalije se smiju provoditi samo na drugim crkvenim imanjima i posjedima.

11. Sva vojna poslanstva kapitalističkih država, koja se nalaze pri NOV-u mora se prisiliti da otputuju. Svaki daljnji razgovor je zabranjen.

12. Sve osobe, koje se protive našem oslobodilačkom ratu mora se odmah tajno odvesti i predati NOV-u. Iste se mora likvidirati samo u slučaju ako to situacija ili pak vanjski položaj zahtijeva.

13. Svi građanski časopisi ne smijo izlaziti. Radioaparate se mora također oduzeti.

14. Svi javni uredi i sve životno važne ustanove, poput prometnih sredstava, mora se također oduzeti i predati odjelima NOV-a.

15. Sve se te mjere moraju provesti onoga dana kada to bude naređeno.

16. Sve likvidacije moraju izvršiti posebni odjeli partije.

Partijske organizacije na terenu i u odjelima NOV-a moraju to provesti u najvećoj tajnosti prema naredbama. Samo najvažniji stari članovi, funkcionari partije, smijo znati za te naredbe, i samo su oni određeni za odabir krivaca.

Živjela socijalistička revolucija!

Živio Staljin, vođa cjelokupnoga radnog naroda!
Za CK – KPS (Komunistička partija Slovenije):
(potpis) Boris Kidrič«

I da nije komunizam zločinački režim? Pozorno pročitati koga se sve mora likvidirati!!!

I što se onda slavi na Dan antifašističke borbe?

Dan kada su počele likvidacije neistomišljenika, dan kada je prvo ljudsko biće ubijeno u ime te ideologije, komunizam se izjednačio sa fašizmom!

I što onda slavimo?

Antifašizam koji je ustvari fašizam, jer su ti antifašisti u ime antifašizma i komunističke revolucije pobili pola milijuna ljudi?

Apsurdno da ne može apsurdnije! Antifašisti u ime antifašizma , slobode i ljudskih prava ubijaju masovno sve koji stoje na putu njihove socijalističke revolucije za ” slobodu i ljudska prava” bez optužbe, suda i presude. Čine masovne zločine protiv čovječnosti, za koje nitko od njih nikada nije odgovarao! I još imaju obraza ovako pisati o Bleiburgu, što Faktograf uzima kao mjerilo istine?

Stefan Gužvica 1

I kako im je  povijest 2.svjetskog rata i poraća  uljepšana  u komunističkom celofanu, tako im je Domovinski rat u kojem je poražen taj crveno-petokraki zmaj od JNA , predmet stalnih cenzura i negiranja.

Fak.

Znači spomen na točan događaj iz novije povijesti stvaranja hrvatske države ne smije se promovirati.

Ni sjećanje na povijesne dane obrane od velikosrpske agresije ne smije se promovirati!

Fak.1

I borba protiv pedofilije im ne odgovara! Valjda treba dopustiti , pedofilima da napastvuju našu djecu, to bi Faktografovcima bilo normalno?

Katolička Crkva posvećuje posebnu pozornost žrtvama toga bezbožnog, nehumanog i protucivilizacijskog režima  i njihove  žrtve  želi istaknuti kao svjedočenje za Boga, vjeru, osobne ideale, zajedništvo svetih i kao zalog za stvarnu bolju budućnost svijeta.

Još jedna važna i bitna posljedica  temeljnih komunističkih  postavki ateizma i klasne borbe,  je poimanje etike i morala. Osim ateizma i klasne borbe, poništenje moralnosti posljedica je Marxove i Engelsove radikalne relativnosti; nema istine i nema laži – sve može biti i ovako i onako.

Ako nema duha, ako nema Boga, ako nema transcendencije, nema ni apsolutnoga morala, ako nema apsolutnoga dobra, put je otvoren prema apsolutnome zlu. Zbog radikalnoga materijalizma i ateizma,  te zbog  klasne borbe kao pokretača povijesti, komunizam je morao završiti u nijekanju moralnosti i morala i otvoriti put u zločine.

Lili Benčik/ hrvatskepravice

Najnovije

Sve je spremno za uvođenje vojnog roka

Foto:MORH   Šesnaest godina nakon ukidanja, Hrvatska vraća obvezni vojni rok. Vojna obveza za sve mladiće starije od 18 godina trebala bi stupiti na snagu s...

Tko je sudac Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske snove u Leipzigu?

Foto:Wikipedia   Je li glavni sudac utakmice, Danny Makkelie, čovjek koji je uništio hrvatske ambicije na Europskom nogometnom prvenstvu? Naime, radi se o iskusnom sucu, koji...

Deseci tisuća vjernika na proslavi 43. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

Deseci tisuća vjernika iz svih krajeva svijeta proslavljaju danas 43. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju, koje je jedno od najvećih hodočasničkih odredišta u svijetu.   Od...

Dan neovisnosti – povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika

U Hrvatskoj je danas spomendan na Dan neovisnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, donesenu 25....

Biblijska poruka 25.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Lk 1,39-56 Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu...