Lili Benčik: IDS-ov fašizam, a ne antifašizam!Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim braniteljima nisu položili ni vijence, ni cvijeće, ni zapalili svijeće.

I po tome se vidi da se ovdje radi o  pravom  fašizmu  IDS-a, a ne antifažizmu! Iste metode, isti rezultat kao u talijanskom fašizmu!...

Osječki taksist Božo Mihaljević koji je došao raditi sezonu u Pulu: “MORAM OTIĆI NAKON TJEDAN DANA. VIKALI SU MI DA SAM USTAŠA I DA SE GUBIM IZ PULE”…https://www.glasistre.hr/pula/osjecki-taksist-bozo-mihaljevic-koji-je-dosao-raditi-sezonu-u-pulu-moram-otici-nakon-tjedan-dana-vikali-su-mi-da-sam-ustasa-i-da-se-gubim-iz-pule-650498

Gradsko groblje u Puli danas, na centralnom križu posvećenom hrvatskim braniteljima nema ni jednog vijenca, za Dan antifašističke borbe!
Što znači da to nije hrvatski praznik ???

Gradsko groblje u Puli danas, na centralnom križu posvećenom hrvatskim braniteljima nema ni jednog vijenca, za Dan antifašističke borbe!

Nažalost  moram se nasmijati, jer to isto kažu meni koja sam rođena i cijeli život sam provela u Puli, a kamo li da neće nekome koji je došao “priko Učke”

Ništa novo s obzirom na sam tako nešto i predvidjela kao rezultat IDS-ove politike, po kojoj su svi dobro došli u Istru samo ne Hrvati!

IDS-ovo jednoumlje, netolerancija i neprihvaćanje hrvatske komponente u Istri, sve više dolaze do izražaja. Svi koji ne slijede IDS-ovu politiku yugoslavenstva, titoizma, komunizma ,  zamotanog u ambalažu antifašizma su nepoželjni, a pogotovo ako su Hrvati! IDS-ovci su tolerantni, multikulturalni i multietnički prema svim drugim narodima, osim prema Hrvatima, Svi su Hrvati ustaše, a ako su još i vjernici, onda su klerofašisti.

Takva politika i takvo ponašanje nije karakteristika  pravih  Istrana, već sljedbenika IDS-a, koji, kako kaže predsjednik IDS-a i gradonačelnik grada Pule, Boris Miletić na Dan antifašističke borbe;

”Antifašizam je opredjeljenje istarskog naroda. S time nema trgovanja, licitiranja ni kompromisa”

Eto umislio si je Boris Miletić da je on sav istarski narod, utjelovljenje svih Istrana i da može govoriti u njihovo ime. A ako ćemo biti precizni, Boris Miletić može govoriti samo u ime 9 740 građana Pule, koji su mu dali svoj glas, a nikako u ime istarskog naroda. Boris Miletić je dokaz kako političke funkcije utječu na pojedine ličnosti pa sebe zamišljaju kao predstavnika ni više, ni manje cijelog istarskog naroda.

Analizirala sam izborne rezultate kojima je Boris Miletić izabran za gradonačelnika Pule na lokalnim izborima 21.svibnja 2017 godine.

Ukupan broj birača u Puli je 50 360. Od tog broja na izbore je izašlo 18 792 glasača ,što iznosi u postocima 37,32%. Znači da je na izbore izašla samo 1/3  biračkog tijela,a  2/3 su apstinirale od izbora.  Od broja izašlih na izbore  to jest od 1/3 biračkog tijela za Borisa Miletića glasovalo je  9 740 glasača ili 51,83%. što prema ukupnom broju upisanih birača od 50 360 iznosi 19,34%.  Iz ovih podataka sa Službenih stranica DIPa (http://www.izbori.hr/231lok/rezult/1/nrezultati.html) , proizlazi da je za Borisa Miletića glasovalo samo 19,34% građana Pule. Po demokratskim standardima ima puni legitimitet i legalitet, ali je indikativan pokazatelj koliku potporu ima među građanima Pule,a to nije niti 20% .

Prema tome nikako ne može govoriti u ime istarskog naroda! Da vidimo koliku ima potporu IDS na nivou cjele Istre: od ukupnog broja birača u Istri 187 474 ,na izbore je izašlo 84 618 ili 45,13% Od tog broja izašlih za IDS glasalo je 46 548 birača ili 56,78%. U odnosu na ukupan broj od 187 474 za IDS je svoj glas dalo 46 548 ili 24,82 % što je tek 1/4 stanovnika na nivou Istre.

A IDS i njegovi predstavnici opetovano se predstavljaju kao da su samo oni jedini koji zastupaju interese građana Istre i poistovjećuju sebe i stranku sa Istrom. Već sam puno puta pisala da IDS nije cjela Istra i da je Istra više od IDSa ,što sam brojkama sada i dokazala. Stoga kada IDS i njegovi predstavnici govore o Istri treba ove podatke imati u vidu.

I sada na Dan Antifašističke borbe Boris Miletić prodaje svoje floskule o cijelom istarskom narodu, a u gradu Puli ima potporu od nepunih 20%, a na nivou Istre nepunih 25%. I to je cjeli istarski narod? A što je sa onih preostalih 80%, oni nisu istarski narod?

Boris Miletić ne zna što je demokracija , ne zna značenje ” tolerancije, jednakosti, slobode i ljudskih prava” Čuo je čovjek tamo neke pojmove pa se razbacuje s njima. Neka te pojmove pojasni taksisti Boži Mihaljeviću kojeg su IDS-ove pristaše natjerali da pobjegne iz Pule! Neka njemu kaže je li to ta  IDS-ova ” tolerancija” ? Sramotna tolerancija? Na isti su način  talijanski fašisti natjerali na bijeg iz Istre oko 60 000 istarskih Hrvata, nakon što je Rapallskim ugovorima 1920.godine, pripala Italiji.

I po tome se vidi da se ovdje radi o  pravom  fašizmu  IDS-a, a ne antifažizmu! Iste metode, isti rezultat kao u talijanskom fašizmu!

U ime Grada Pule okupljenima se obratio gradonačelnik Boris Miletić izrazivši zahvalnost svim antifašistima i učesnicima Domovinskog rata koji su dali svoje živote za slobodu i istaknuo kako je važno sačuvati i prenositi budućim generacijama istinu o antifašističkoj borbi i univerzalnim vrijednostima koje su iz nje proizašle, a to su mir, tolerancija, jednakost, sloboda i ljudska prava.

Zamislite spomenuo je čak i sudionike  Domovinskog rata, ali im nisu položili vjence i cvijeće, što sam se osobno uvjerila na Pulskom groblju;

pula-groblje

Nema vijenaca, nema cvijeća. čak ni za poginule Vange ispod spomen ploče, a nema ni zapaljenih svijeća, jer kako bi to bilo da “antifašisti” pale svijeće???

Položili jesu vijence, ali samo za poginule u 2.svjetskom ratu, ali ne i u Domovinskom ratu? Što to znači? Znači da i na taj način obezvređuju i negiraju hrvatske branitelje, jer su oni po njima fašisti i ustaše.Negiraju i obezvrijeđuju državu Hrvatsku, jer za njih je bitna yugoslavenska država i poginuli u stvaranju Jugoslavije, a ne hrvatske države!

I sada usporedite ovaj spomenik za poginule u 2.svjetskom ratu, koji je podigao Grad Pula i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu! Ovaj je monumentalan od crnog mramora, a hrvatskim braniteljima običan bijeli kameni križ!

Autor / Lili Benčik / hrvatskepravice

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama ,intervjuima i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**