Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Lili Benčik: ”U jednom rasturenom gradu poput Pule, gdje je i lokalna politika sudjelovala u rasturavanju Uljanika, normalno je da imate ‘rasturenog’ gradonačelnika”…

Boris Miletić, pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a, snimljen u nedjelju ujutro nakon glasovanja! Reakcije nakon što je snimka puštena u javnost su različite , većinom začuđujuće, a od simpatizera IDS-a opravdavajuće, čak smiješno opravdavajuće od igranja briškule i trešete ( kartaške igre u Istri i Primorju ) do teške predizborne kampanje. Još je  smješnije i pomalo otrcano opravdanje koje je dao sam Miletić…

Na svom FB profilu ponudio je objašnjenje bez trunke grižnje savjesti” Ono kad ti sin kaže” Tata postao si You Tube zvijezda.” Eto kako čovjek izgleda nakon 6 mjeseci kampanje!!! Moram priznati da sam se i ja dobro nasmijao, a moji me ne prestaju zafrkavati”

Takva javna blamaža u svakom normalnom civiliziranom društvu bila bi razlog za ostavku, međutim u Hrvatskoj političari ne podnose ostavku! Ostavka pokazuje  osjećaj odgovornosti  koju bi svaki političar trebao imati prema javnosti i društveno prihvatljivim  normama ponašanja, međutim Boris Miletić nije ni pomišljao ponuditi ostavku, niti se ispričati.

-(VIDEO)DA JE BRKIĆ NA NJEGOVOM MJESTU “GORJELA” BI HRVATSKA, ALI KAD SU “PROGRESIVCI” U PITANJU, “SVE JE SUPER I SVE JE ZA PET…”

Ni riječi , ni pomisli da takvo ponašanje ne dolikuje jednom gradonačelniku i predsjedniku stranke na vlasti u Istri. Nema nikakvog osjećaja odgovornosti prema javnosti, prema svom biračkom tijelu, kao ni prema građanima grada Pule kojima je ipak gradonačelnik.

Prozvanim za objašnjenje osjetio se njegov bivši stranački kolega, Damir Kajin, s priličnom gorčinom, čak i tugom.

”U jednom rasturenom gradu poput Pule, gdje je i lokalna politika sudjelovala u rasturavanju Uljanika, normalno je da imate ‘rasturenog’ gradonačelnika. Mislim da netko mora pomoći Miletiću, jer bi se u tom slučaju pomoglo Puli i Istri. Miletić kao gradonačelnik Pule kontrolira 100 milijuna eura, riječ je o gradskom proračunu, prihodima komunalnih poduzeća, EU sredstvima, prodaji gradskih nekretnina,  a ujedno je i šef tisućama ljudi koji rade u javnim službama Grada Pule. Neizravno, Miletić kao šef IDS-a ‘suodlučuje’ o pet milijardi kuna javnog novca,  kojega uprihoduje županija i 41 istarska lokalna samouprava, računajući i komunalne službe. Te lokalne samouprave isplaćuju 11.000 plaća”, kaže Kajin.

Takvo je ponašanje ljevičara, koji misle da im je svako ponašanje dopušteno. Da se to dogodilo jednom političaru desne provenijencije bio bi medijski razapet , tražila bi se ostavka, prozivalo bi ga se da “derneči”, prozivalo bi se vodstvo stranke da ga sankcionira, ali kada se radi o lijevo orijentiranom političaru, onda po staroj yugo-komunističkoj školi, ponašanje se prilično mlako osudilo, ali nitko nije nijedan medij nije ni spomenuo ostavku niti bilo koju sankciju.

Čak je slavodobitno Boris Miletić sazvao konferenciju za medije i ustvrdio kako su nedjeljni rezultati izbora za Europski parlament još jednom dokazali da Istra razmišlja otvoreno, tolerantno i napredno, da u Istri radikalizam ne prolazi i da Istrijani gledaju udesno samo kad prelaze cestu. Zar to nije lijevi radikalizam? I još govori o nekakvom radikalizmu, njihovom  radikalizmu?  Po svemu što je IDS od svog osnutka radio u Istri protiv hrvatske države, IDS-ovci su jedini radikalni elementi  u Istri! I ne samo radikalisti, nego neprestani podrivači suvereniteta i integriteta i državnosti Republike Hrvatske!

Još ima obraza kritizirati desnicu, jer po njegovom mišljenju desnica ne bi uopće trebala postojati, pošto je ona  njemu osobno nešto neprihvatljivo  i negativno. To je njegovo poimanje demokracije, gdje višestranačje i pluralizam postoje samo na lijevoj strani političkog spektra.Ni riječi o njegovu neprihvatljivom ponašanju, ni riječi isprike , NIŠTA, kao da se ništa neuobičajeno nije dogodilo ? Gdje je tu osjećaj odgovornosti? Ništa , nema osjećaja odgovornosti! Koje licemjerstvo- nepojmljivo!

“Desnica je u Hrvatskoj ojačala, a u prostor populističkih igrača ušao je novi akter s izrazito radikalnim stavovima. No, Istra odskače od tog obrasca te smo u tom smislu pokazali da je Istra svijet za sebe i drugačija od ostatka Hrvatske, i na to sam izuzetno ponosan. Istra je još jednom pokazala kako razmišlja otvoreno, tolerantno i napredno. Mi smo vjerovali od prvog dana da možemo i u konačnici smo uspjeli te zahvaljujući našim građanima dokazali da radikalizam u Istri ne prolazi te da Istrijani gledaju udesno jedino onda kada prelaze cestu”

Eto ga pokazao je Boris Miletić svim desničarima , ustašama i klerofašistima kako se treba ponašati, kako se ljevičarski macho tipovi, političari mogu napiti, nadrogirati ili cjelu noć ” igrati briškulu i trešetu ,” bez ikakve odgovornosti.

Kaže Boris Miletić ” Desnica je ojačala…” Zar je svijet po Borisu Miletiću stvoren samo za ljevičare? I to ljevičare poput njega? E baš im daje primjer, imaju se na koga ugledati?Pa on nema nikakav osjećaj grižnje savjesti, nikakav osjećaj odgovornosti, i takvo ponašanje on smatra ” otvoreno, tolerantno i napredno”???

Izborni rezultati IDS-a
Analizom  izbornih rezultata vidi se da ustvari slika Istre i nije tako idilična kako je opisuje Boris Miletić., da nije baš takva kakvu je on zamišlja i predstavlja. Obmanjuje javnost, a svatko može slobodno pristupiti stranicama DIP- a  i izvuči podatke.
U Istri je registrirano 185 691 građanin sa pravom glasa.
Izborima je pristupilo 57 036 glasača ili 30,72%.
Od tog broja za Amsterdamsku koaliciju dalo je glas 22 805 birača ili 41,27 %.
Od toga broja Valter Flego dobio je 19 038 preferencijalnih glasova.
To su rezultati izbora, međutim to nije cijela Istra. Istru predstavljaju i birači koji nisu izašli na izbore, a njih je 69, 28 %.
Kada se uzme u obzir ukupan broj birača u Istri 185 691 i broj onih koji su IDS-u dali glas 22 805, proizlazi da je samo 12,28 % Istrana podržalo IDS. Jer iako nisu izašli na izbore oni žive u Istri, predstavljaju Istru, ali njih ne predstavlja IDS, niti su  mu dali glas, jer da su htjeli glasati za IDS , izašli bi na izbore. Za usporedbu IDS je na lokalnim izborima 2017 godine , dobio potporu od 56,78%, odnosno  46 548 glasova., dok je sada dobio 22 805 glasova., točno pola od 2017.godine. To su glasovi samo onih koji egzistencijalno ovise o IDS-u. To je njegov glasaćki stroj.
IDS  je od samog početka  stranka ,koja svojata Istru kao da je njihovo privatno vlasništvo, sa idejom jugoslavenstva , a protiv Hrvatske kao samostalne države.
Po Programskoj  deklaraciji IDS-a objavljenoj  7. srpnja 1991.godine, politički profil stranke je liberalnoga usmjerenja, a politička osnova regionalizam s isticanjem kulturne i teritorijalne specifičnosti. IDS se time definira kao regionalna stranka koja djeluje na prostoru Istre i istarskih otoka. „Cilj joj je djelovanje u sklopu višestranačkog demokratskog sistema i sudjelovanje u upravi potičući i razvijajući svojim djelovanjem sve posebnosti tog prostora kao regionalnog entiteta , ali zauzimajući se za načelo jugoslavenske i svjetske univerzalnosti.”(Glas Istre, br. 79, 22. ožujka 1990., str. 4.)
Znači  IDS je baštinio jugoslavenstvo i ustvari je sljednik politike Pokreta za Jugoslaviju. U svih ovih 28 godina kako je IDS na vlasti u većini općina i gradova u Istri, zatire se sve hrvatsko, čak se u obrazloženju istarske himne uopće ne spominje hrvatska komponenta, unatoč stihovima ( Krasna zemljo Istro mila, dome roda Hrvatskog), a od Istre hoće napraviti  Jugoslaviju u malom.
IDS želi stvoriti novu istarsku naciju kroz  pojam istrijanstva, hibridne nacije  koja briše povijesno pamćenje i povezanost  s hrvatskom tradicijom. Inzistiranje na decentralizaciji, demilitarizaciji i na trojednome jedinstvu istarskoga teritorija vodi prema posebnomu statusu Istra regija u Europi regija.
Upravo putovnica koju je Boris Miletić objavio na svom profilu dokaz je da je to točno.Raspadom Jugoslavije IDS nikako nije prihvaćao Hrvatsku kao državu, ni hrvatski identitet Istre. Elio Martinčić jedan od osnivača IDS-aje izjavio prije prvih višestranačkih izbora: „IDS je osnovana da bi se suprotstavila novom totalitarizmu koji se razvija iz okrilja nudeće nacionalne države Hrvatske, koja ne bi mogla zadovoljiti interese Istrana“(Glas Istre, br. 108, 20. travnja 1990., str. 2.)
Izjave čelnika IDS-a pokazuju da oni ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu već kao otimačicu njihova integriteta (istarskoga) i ekonomskoga statusa zbog težine tereta hrvatskih prognanika iz ratom zahvaćenih područja Hrvatske koji traže sklonište u Istri, u kojoj nije bilo oružanih sukoba. Svakako moram napomenuti, da se  Ivan Jakovčić žestoko protivio primiti izbjeglice i prognanike u Istru, te je poslao cirkularno pismo članstvu i upozorio  kako će „stvoriti nove nerješive probleme za Istru uz trajni gubitak naslijeđenog i stoljećima njegovanog identiteta ovih prostora”
IDS se predstavlja kao jedini zaštitnik Istre i Istrana od Hrvatske, kao da je Hrvatska okupirala Istru
„IDS je jedina stranka koja može zaštititi identitet Istre.“(Glas Istre, br. 34, 5. veljače 1993., str. 14.)
Ivan Jakovčić u intervjuu jednom talijanskom listu izjavio je ” da na neki način slijedimo primjer Tuđmana koji je odvojio Hrvatsku od Jugoslavije“
To jugoslavenstvo nikada nije prestalo u IDS-u. Nisu Srbi i JNA napali Hrvatsku, nego ju je Tuđman odvojio odJugoslavije.( ops)
Znači da je neprežaljenoj, bivšoj Jugoslaviji ustvari produžio život u Istri, kao Jugoslaviji u malom.( Glas Istre, br. 245, 6. rujna 1992., str. 11.)
IDS u potpunosti negira hrvatski identitet Istre, sve hrvatsko automatski je ustaško, negiraju se zločini komunista, a osobito zločini prema Hrvatima , pa se zbog toga napada i  Katolička crkva.!
Ništa bitno nije se promjenilo u svih ovih 28 godina, Izjavom o desnici Boris Miletić to razotkriva. Doslovno je opsjednut ustašama, jer svaki desno orijentirani Hrvat je i ustaša??? Po tome se sasvim jasno vidi yugokomunistčko naslijeđe koje je utkano u IDS- ovu svakodnevnu politiku.

IDS-ova antihrvatska i anticrkvena politika očitovala se neprestano kroz niz godina od osamostaljenja Republike Hrvatske. Nabrojati ću nekoliko primjera da oslikam situaciju i stanje u Istri:

 • Početkom agresije JNA i Srpskih dobrovoljaca na Hrvatsku, IDS je govorio da se to Istru ne tiče ,jer da to nije njihov rat. Nije se dopuštalo dragovoljcima da preko Ureda za obranu idu na ratišta, niti su primali prijave ,dok se nisu sami organizirali
 • .IDSovi čelnici nisu htjeli primati u Istru izbjeglice i prognanike sve dok Dr,Tuđman nije “oprao” Ivana Jakovčića.
 • Ivan Jakovčić se tada opravdavao da će izbjeglice i prognanici promjeniti nacionalnu strukturu stanovništva u Istri.
 • Rovinjske deklaracije i Statut Istarske županije 1994.godine iz kojega je Ustavni sud RH izbacio 18 članaka koji su bili protivni Ustavu RH
 • Projekt Zemlja Istra iz 1988.godine, koji predstavlja Istru kao federalnu jedinicu u RH sa svojom vojskom i  samoupravom.
 • IDS godinama provodi dekroatizaciju ili rashrvaćenje domicilnog stanovništva Istre, istarskih Hrvata,stvarajući tako neku novu nepostojeću naciju Istrijane.Takosu predstavnici IDS-ove mladeži pri popisu stanovništva 2011 agitirali da se istarski Hrvati ne izjasne kao Hrvati,nego kao Istrijani,jer bi time dokazivali da u Istri ne žive Hrvati i tražili odcjepljenje od Republike Hrvatske. Međutim pri tom popisu Hrvatima se izjasnilo 68,33 % stanovnika Istre, a Istrijanima svega 12% stanovnika Istre. Danas je taj postotak sigurno veći ,s obzirom na neprestano huškanje medija u Istri koji su pod nadzorom IDS-a. Sam Boris Miletić je na svom profilu objavio fotografiju Putovnice Republike Istre
 •  https://cro-portal.com/politika/mileticeva-istarska-putovnica-gruba-je-politicka-provokacija-a-ne-poruka-tolerancije
 • IDS neprestano stvara netrpeljivost ,pa čak i mržnju prema Katoličkoj Crkvi i svećenstvu u Istri. Nastavlja dosljedno politiku KPJ ,po tom pitanju. Naročito je ta averzija prema Crkvi došla do izražaja kada je Vlada 2017.godine  poklonila Porečko-Pulskoj biskupiji Vilu Idolu u Puli ,a tom prigodom Premijer Plenković izjavio da je Katolička crkva sačuvala hrvatski identitet Istre,na što se Boris Miletić žestoko obrušio na Premijera Plenkovića
 • .https://www.glasistre.hr/528ebfb9-c81b-429d-8320-02303bac2aa0 ,kada je izjavio
 • “Ovim putem želim reagirati u ime IDS-a na potpuno neprimjerenu izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji je na današnjoj sjednici Vlade poručio da će darovanje pulske Ville Idole Crkvi pridonijeti jačanju hrvatskog identiteta Istre.”Suzdržite se od retorike nacionalizma i isključivosti” Što znači da čim se spomene hrvatski identitet i Crkva za Borisa Miletića , predsjednika IDSa to  je  nacionalizam i isključivost, Terminologija iz bivšeg sustava ,bivše propale države.  A čudno je baš to što je Boris Mietić bio premlad (rođen 1975 godine) da bi zapamtio takvu terminologiju!  Ali ne bi bilo zlo da je on usamljen, zlo je u tome što je svojim retorikom privukao izvjestan broj istomišljenika ,pa sada oko se u Istri izjasniš kao Hrvat odmah si etiketiran kao nacionalista i ustaša,a još ako se izjasniš kao vjernik onda si klerofašista. Sama riječ klerofašizam ,klerofašista je nepostojeći pojam ,koji je izmišljen u komunističkoj kuhinji, a ustvari ništa ne znači. Jer po kršćanskom nauku ,kršćani ne mrze,već ljube bližnjega svoga ,dok fašisti mrze svoje neprijatelje toliko da ne prezaju ni od fizičke eliminacije,tako da je taj pojam besmislica!
 • Kulminacija i razotkrivanje prema cijeloj hrvatskoj i svjetskoj  javnosti dogodilo se 25,rujna 2017 godine ,kada je na svečanoj sjednici Istarske županije  u Pazinu govor Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović popraćen žviždanjem nazočnih.  To je bila svečana sjednica i organizator uvijek dobro pazi na listu uzvanika . Nitko se bez dozvole organizatora nije mogao provući u dvoranu, stoga je posve točno da su u organizaciji IDS-a dovedeni ljudi autobusima koji će žviždati. Po svjedočenju sudionika svečane sjednice ti su žviždači bili koordinirani naputcima preko mobitela kada će žviždati ,a kada treba pljeskati. No taj scenarij nije odjeknuo u javnosti kako su IDS-ovci očekivali ,pa su se kao nemušto ispričali. Međutim što je to žviždanje pokazalo? Pokazalo je da su sve IDS-ove parole o demokraciji ,suživotu ,toleranciji i multikulturanosti samo puste priče. IDS-ova politika je politika jednoumlja ,ksenofobije i netolerancije i nesuživota! Uperena protiv Hrvata i Katoličku crkvu!
 • IDS-ovcima ne smeta da se Dani srpske kulture odvijaju po deset dana i da se po trgovima istarskih gradova igra užičko kolo usred turističke sezone ,pa umjesto hrvatske kulturne baštine , IDS predstavlja turistima srpsku kulturnu baštinu??? To je njima normalno u Republici Hrvatskoj.
 • ‘Pula, ali i cijela Istra mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa,’ kazao je Miletić, kada je primio Svetosavsku povelju uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu za doprinos očuvanju i promociji kulturnog i nacionalnog identiteta u Istri i za zaštitu prava pripadnika srpske nacionalne  manjine

. RIGIDNA POLITIKA IDS-ova PREDSJEDNIKA BORISA MILETIĆA PREMA HRVATIMA

 • Na jednom primjeru se zorno vidi odnos Borisa Miletića prema Hrvatima ,neistomišljenicima:

Oporbeni zarez Hr radio na HRT4 ,6. ožujka 2017 godine.
Gost emisije Predsjednik IDS Boris Miletić!
O sadašnjoj političkoj situaciji u Hrvatskoj!
Kaže drug Miletić da se u Hrvatskoj događa desničarsko divljanje i da bi Policija takve skupove trebala zabraniti.!
On bi sve desničare odmah zabranio, jer mu se gade!!!! Gadi mu se i pozdrav Za dom spremni, toliko da ga nije htio niti izreći !
Zamislite koliko rigidne netrpeljivosti i mržnje izvire iz tih riječi!!!
A na pitanje o komunističkim zločinima rekao je da su bili sporadični i pojedinačni ???
A Tito nije zloćinac i u Istri će i dalje njegovo ime nositi ulice i trgovi!!
Očito drug Miletić ne priznaje postojanje Hude i inih jama. Po njemu su ti zločini bili.pojedinačni i sporadični?
Zamislite pojedinačni i sporadični sa tisućama pobijenih i zazidanih višestrukim zidovima i nivoima u jamama.!!!
Kako neljudski i bezosjećajno prema  tisućama  pobijenih ljudi ???
Iz njegovih riječi vidljivo.je da drug Miletić
-prvo ne zna što je demokracija !
-drugo u tom svom nepoznavanju osnova demokracije uveo bi verbalni delikt i policijsku državu.!
Višestranačje i demokracija podrazumjevaju da svatko ima pravo iskazivati i prakticirati svoj politićki svjetonazor, udruživati se i na izborima se dokazivati.
U demokratskim društvima postoje i lijevi i desni i centar i zeleni , što i jest  značajka višestranačja  i pluralizma.
Boris Miletić smatra da samo oni koji misle kao on imaju pravo na političko djelovanje ,a sve druge stranke suprotne njegovom svjetonazoru treba zabraniti i policijski goniti.
Jeli to demokracija ili što je to -totalitarizam???
A gdje su tu ljudska prava???
Zar manjinska i ljudska prava samo.odabranima i.njemu i IDSu podobnima???
Eto to je njegovo i IDS-ovo poimanje pluralizma i demokracije !!!

 • I u tom  i takvom poimanju demokracije Boris Miletić ne može zadržati  jedan pristojan i kulturan nivo komunikacije,već mu je kroz riječi “gade mi se ” prokuljala sva mržnja i netrpeljivost koju nosi u sebi,prema političkim neistomišljenicima!

Nakon svega navedenog nije uopće čudno .ni iznenađujuće što je upravo Boris Miletić dao prijedlog Zakona o kažnjavanju zatvorom za verbalni delikt!

https://direktno.hr/domovina/zbog-zds-zatvorg-ids-saborsku-proceduru-uputio-prijedlog-zakona-o-kriminalizaciji-nacistickih-fasist-99619/

 • Ali iznenađuje bonevolentnost prema zločinima komunizma ,koji su počinjeni pod parolom “Smrt fašizmu ,sloboda narodu”i crvenom zvijezdom u 2.svjetskom ratu i u Domovinskom ratu. Napričao je doista nebuloze! Citiram:

http://kamenjar.com/kako-su-se-boris-miletic-povijest-kao-znanost-posvadali/

“Držim da to jako šteti Hrvatskoj i vrijeđa naše građane, posebice nas u Istri jer sjetimo se što je činio ustaški pokret – odrekao se dijelova Hrvatske – Dalmacije, sjetimo se da su upravo antifašisti donijeli povijesne odluke o priopjenju Istre matici Hrvatskoj. Stoga ne znam tko danas u Hrvatskoj može biti protiv antifašizma s jedne strane, a s druge relativizirati taj pozdrav kad svi skupa znamo što on znači. Premještaj ploče je po meni još gori potez. To je jednostavno trebalo maknuti i jasno definirati da to nije dozvoljeno. Stoga će IDS upravo u proceduru uputiti takav zakon koji će jednom zauvjek definirati koje stvari u ovoj zemlji ne možemo tolerirati. Ne da ćemo ih zabraniti – nego one koji se s time pokušavaju igrati – njih naprosto treba kazniti.Upravo s početkom rada Sabora. Mi smo pripremili zakonsko rješenje s obrazloženjem, idemo s time u proceduru i vrlo jasno ćemo definirati koje znakovlje nije prihvatljivo. Posebno ovaj sporni poklič “Za dom spremni!”. A o simbolima komunizma kaže:

“Jedno je znakovlje koje se odnosi na razdoblje komunizma, a drugo je razdoblje antifašizma i narodnooslobodilačke borbe. Dakle, ta zvijezda petokraka je oslobodila naše gradove, oslobodila našu Istru i pripojila je matici domovini. Ne znam kako netko može biti protiv toga. Znate da imamo brojne trgove i ulice s tim nazivljem, i škole i mi se na to ponosimo.Petokraka je bila na čelima partizana koji su našu Istru oslobodili.”

Za mene je antifašizam donio pozitivne stvari, prihvaćen je u Europi, a komunizam, sami ste spomenuli Goli otok, to je nešto što treba osuditi, to nije prihvatljivo.”

“Titov park ostaje. To je omiljeno okupljalište mladih, drago mi je da smo istaknuli istaknute istarske antifašiste na jednom mjestu i da se time ponosimo.”

Dakle Boris Miletić ne zna povijesne činjenice  da je Istra pripala Italiji Rapallskim ugovorom od 12,studenog 1920 godine. koji je potpisan između između Kraljevine SHS i Kraljevine Italije . Rapallski ugovor bio je ustvari  nagrada Italiji što je stupila u 1. svj. rat na strani sila Antante,a protiv Austro-ugarske monarhije po Londonskom dogovoru iz 1915 godine. Rapallski ugovor potvrđen je Rimskim ugovorom od 27.siječnja 1924 godine ,kopjim  je ujedno riješeno i pitanje Rijeke . Taj ugovor također je potpisan od strane Kraljevine SHS i Vlade Kraljevine Italije sa Benitom Musolinijem na čelu. Po kapitulaciji Italije  8.rujna 1943 godine Pavelić je odmah već slijedeći dan 10.rujna 1943 godine stavio van snage Rimski ugovor ,a Istarski rodoljubi napisali proglas o pripojenju Istre matici zemlji Hrvatskoj 13.rujna 1943 godine! Da bi ti istinski istarski rodoljubi bili stavljeni pod kontrolu KPJ i proglas antidatiran,pa se kao Dan Istarske Županije slavi 25 rujna!

Posljedica ovakvog IDS-ovog radikalizma u odnosu  prema Hrvatima su; narušeni međunacionalni odnosi, favoriziranje manjina na štetu Hrvata, negiranje samih simbola RH, kao što je zastava RH, koju izbjegavaju istaknuti, već umjesto nje stavljaju zastavu Istarske županije, negiranje hrvatske komponente u istarskoj himni Krasna zemljo, do prijetećeg govora mržnje na društvenim mrežama .

Autor / Lili Benčik

** Mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 

Najnovije

Sve se (opet) vrti oko Srba

Foto:Katolički tjednik   I tri desetljeća nakon što je "Oluja" velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski! – i dalje igraju...

Selak Raspudić o raskolu u Mostu: Zbog Miletića sam odbila biti na listi

Foto:Dnevnik.hr   Sredinom travnja, podsjetimo, zaiskrilo je između Marije Selak Raspudić i Miletića oko pitanja pobačaja. Nakon što je ona izjavila da je pobačaj temeljno pravo...

Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Foto:Domovinski pokret   Počeli su službeni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine. Iz Domovinskog pokreta poručuju da su spremni na sve opcije, ali ne pod svaku cijenu....

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...