LINO ČERVAR ‘Krenuo sam iz malog grada, vodio momčadi gdje nismo imali ni sanitarni čvor… I došao do ovdje, nikad više neću voditi ovakve sjajne igrače!’…Treba im skinuti kapu i ponosno se vratiti kući!…

Mi nismo imali Cindrića i još neke igrače, na kraju smo pokleknuli. Ja moram čestitati igračima, igrali su sjajno i šteta je zbog ovog finala, ali moramo biti zadovoljni ovime što imamo...

Hrvatski rukometaši osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu! Iako poraz boli, treba osvijestiti činjenicu da je to velik rezultat i novo VELIKO odličje u hrvatskoj vitrini…Važno je napomenuti i povrijeđenog Cindrića kao i veliki umor Kauboja nakon nezapamćene utakmice protiv Norvežana…Očit je danas bio umor naših junaka koji su unatoč svemu dali sve od sebe i toliko željeli to Europsko zlato, ali ni sreća nije bila na našoj strani…Takav je sport i idemo dalje…Naravno , nadajući se i pozivajući sve Hrvatice i Hrvate da se ovim našim sjajnim momcima priredi veličanstven doček u Hrvatskoj koji su zasigurno krrvavo zaslužili

“Bolji”, ali sretniji su u žestokom finalu bili Španjolci s 22:20. Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim igračem finala, ali MVP-jem cijeloga prvenstva.

Neutješni su bili hrvatski rukometaši nakon susreta, no ovaj će se sjajan rezultat, kao i antologijsko polufinale s Norvežanima, pamtiti zauvijek.

Izbornik Lino Červar ostat će upamćen kao najuspješniji hrvatski trener sa sedam osvojenih medalja s velikih natjecanja (OI, EP i SP):

Treba im skinuti kapu i ponosno se vratiti kući.

“U toj rovovskoj borbi mislim da su oni imali veću širinu i iskustva. Mi nismo imali Cindrića i još neke igrače, na kraju smo pokleknuli. Ja moram čestitati igračima, igrali su sjajno i šteta je zbog ovog finala, ali moramo biti zadovoljni ovime što imamo. Krvavo smo zaradili ovo finale, prisjetite se samo svih utakmica koje smo odigrali. Njihov nam je golman spriječio nekoliko velikih šansi i pred kraj smo popustili. No, možemo biti ponosni i ponosni se vraćamo kući. U životu ne možeš dobiti sve, moraš se zadovoljiti onime što imaš.

Kad pogledam svoju karijeru, ja sam zahvalan, ne mogu se žaliti i s ponosan gledam na cijelu svoju karijeru. Odrastao sam u Umagu, jednome malom gradu, imao sam situacije u kojima nismo praktički imali ni sanitarni čvor… a danas imam ovakvu logistiku, ovakve igrače, nikada više neću voditi takve sportaše i s time sam se oprostio. Treba im skinuti kapu i ponosno se vratiti kući. Ja ovaj uspjeh posvećujem svojoj obitelji i ni za čim ne žalim, rekao je Červar.”

Rezultati by SofaScore
D.J.