LIVNJAKU DALIĆU uručeno prizanje počasnog građanina TOMISLAVGRADA!

Izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u četvrtak je u Tomislavgradu uručeno priznanje počasnog građanina jer je “svojim djelovanjem i postupcima pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država” i povezao Hrvate diljem svijeta.

Općinsko vijeće Tomislavgrada ranije je podržalo prijedlog Matice hrvatske Tomislavgrad da se Dalića proglasi počasnim građaninom.

Naveli su kako mu se priznanje dodjeljuje zbog sportskih uspjeha, ali i zbog toga jer je “kao nogometni trener svojim djelovanjem i postupcima pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država, odnosno Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, povezujući sve Hrvate po cijelom svijetu.”

“Učinili ste me sretnim i ponosnim kao što naša reprezentacija čini sve nas sretnim i ponosnim. Ono na čemu taj uspjeh počiva su vrijednosti hrvatskih ljudi i hrvatskoga naroda, a to je ljubav poštovanje, domoljublje, vjera i zajedništvo koje nam je svima potrebno”, rekao je Dalić nakon što mu je načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić uručio priznanje.

Dodao je kako poruke zajedništva šalje hrvatska reprezentacija

“Želim da svi skupa potenciramo zajedništvo, ljubav, vjeru, našu domovinu i da imamo uspjeha kao i do sada”, dodao je.

Pri tome se hrvatski izbornik našalio kako je među rijetkima koji su postali počasni građani njegova rodnog Livna i Tomislavgrada, dviju sredina koje su kroz povijest imale antagonizme.