Livno: Ljubo Ćesić rekao je u subotu da čvrsto ostaje uz pismo u kojem generali traže pomilovanje osuđenika za političko ubojstvo, bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača…

Odbio je komentirati navode da je hrvatski premijer za generala Antu Gotovinu izjavio kako je udbaš...

Umirovljeni general Ljubo Ćesić rekao je u subotu da čvrsto ostaje uz pismo u kojem generali traže pomilovanje osuđenika za političko ubojstvo, bivših obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dodajući kako je slijedio potez generala Ante Gotovine…

“Stojim čvrsto iza svoje odluke. Što me više napadaju, ja sam još čvršći. Ne samo ja nego i ostale moje kolege generali”, rekao je Rojs u Livnu gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice obrane toga grada od napada srpskih paravojnih snaga i JNA.

Istaknuo je da je Josip Perković imao važnu ulogu u naoružavanju Hrvatske na početku rata.“Granice je otvarao Josip Perković. Danas čitate Večenji list kako je spasio 60 kontejnera, kamiona, deset tisuća pušaka, 10 milijuna metaka i 3000 granata za VBR iz luke Kopar. Tko je to mogao raditi, samo onaj tko je bio u službama. Da sam ja otišao tamo, Slovenci bi mi sve zaplijenili. Treba biti čovjek i gledati istini u oči”, dodao je general Rojs.

Odbio je komentirati navode da je hrvatski premijer za generala Antu Gotovinu izjavio kako je udbaš.

“Ne znam što je rekao premijer. Ne ulazim u te rasprave što je tko rekao. Ante Gotovina je junak Domovinskog rata”, dodao je.

Dopredsjednik Hrvatskog generalnoga zbora rekao je kako je slijedio potez generala Ante Gotovine kada je potpisao pismo potpore za pomilovanje Mustača i Perkovića.

“Kada je Ante potpisao, da je krenuo u pakao, ja bih išao u pakao s Antom Gotovinom. Radije s Antom u pakao, nego s nekim veleizdajnicima u raj”, zaključio je Rojs.

VEZANE VIJESTI

VIDEO Bitka za Livno – 23.travanj 1992. godine…Srpski agresor razbijen u svom naumu da izbije u Split i Makarsku…