LJUBIŠI 30 DANA ZATVORA JER JE NA DAN OLUJE PSOVAO MATER USTAŠKU – STEVI!

foto-twitter

Općinski sud u Đakovu presudio je da je Ljubiša (33) iz Gline kriv jer je nakon prometne nesreće drugom vozaču i svjedoku psovao ‘majku ustašku’.

Prema presudi, on je 4. kolovoza 2022. godine u 16:00 sati, osobnim automobilom udario u stražnji kotač traktora kojim je upravljao Stevo. Prometna nesreća dogodila se između Stipanovaca i Vukojevaca na području Našica.

Ljubiša je izašao iz vozila i vikao na Stevu: ‘J*** ti mater ustašku! Kakva ti je to kapa na glavi, ustaška?’, a zatim fizički nasrnuo na njega i zadao mu više udaraca rukom u predjelu glave, nakon čega je uklanjao otpale dijelove vozila s kolnika. Sve mu je prigovorio svjedok na kojega je okrivljenik vikao i vrijeđao ga riječima: ‘J*** ti ustašku majku!’ Potom ga je uhvatio za rame i gurnuo u odvodni kanal te se udaljio u smjeru Vukojevaca, navodi sutkinja u presudi.

Dobio je 30 dana bezuvjetnog zatvora jer je iskazao ‘zapanjujuću količinu mržnje i nacionalne nesnošljivosti’, i to sve ‘dan uoči sjećanja na najsjajniju pobjedu našega naroda u Domovinskom ratu’, navode sa suda.

Ostaje mu za odslužiti još 29 dana jer ga je policija nakon incidenta odmah uhitila te je dan proveo u pritvoru.

Okrivljenik je u obrani izjavio da je nakon prometne nesreće izašao iz automobila i vidio nepoznatog čovjeka koji je upravljao traktorom. Traktorist mu je nudio novac, tvrdi, da ne zove policiju i za popravak štete na automobilu. Smatra da nije kriv za prometnu nesreću, a i šteta na njegovom automobilu bila je puno veća. Vozača traktora nije vrijeđao niti ga fizički napao, a isti je ušao u kabinu traktora, izjavio je na sudu. Odbio je i alkotest i nije htio reći je li pio. Teretili su ga iskazi Steve i svjedoka.

Stevo je rekao kako je vozio traktor te je u jednom trenutku osjetio snažan udarac u stražnji desni kotač, od kojega je poskočio u kabini i nakon toga se zaustavio. Osobni automobil završio je u desnom odvodnom kanalu, 30-ak metara iza njega. Muškarac ga je, tvrdi, počeo vrijeđati i psovati mu ustašku majku jer je na šilterici njegove kape vidio malu zastavicu RH.

Vikao im je da su svi Ustaše i ponovio da će biti još jedna Oluja.

Sutkinja je u presudi naglasila kako je Ljubiša iskazao ‘zapanjujuću količinu mržnje i nacionalne nesnošljivosti koju je kao vrlo mlada osoba, ničim izazvan iskaljivao na svjedocima, nepoznatim, znatno starijim osobama koje su se zatekle na cesti’.