VIDEO Lovren odgovorio na prozivke ljevičarskih novinara: Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti sa fašizmom!

Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku...Također to je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini...

Dejan Lovren-foto-instagram

Nakon deset godina hrvatski branič Dejan Lovren se vratio u francuski Lyon. Nešto je malo polemike (zahvaljujući ljevičarskim medijima u Hrvatskoj) u francuskim medijima izazvala Lovrenova proslava osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu kada je zajedno slaveći brončanu medalju osvojenu na SP u Kataru slaveći 3. mjesto na SP sa svojim prijateljima pjevao poznatu pjesmu Marka Perkovića Thompsona koju su pjevali svi hrvatski branitelji u obrani od srbočetničkog agresora u obrambenom Domovinskom ratu, Bojnu Čavoglave u kafiću Marcela Brozovića, a ljevičarski su ga mediji odmah, zajedničkim snagama počeli osuđivati na način kako to samo oni znaju, omalovažiti sve što je Hrvatska vrijednost, i srebrna medalja osvojena na SP u Kataru, kao i našu u Domovinskom ratu napisanu i otpjevanu  Bojnu Čavoglave koja je dizala moral svim hrvatskim braniteljima u borbi protiv okrutnog srpskog agresora kojega smo na kraju potukli i potjerali u srpski pašaluk odakle je i došao.

Francuski novinari, naravno nasjeli na trubljenje hrvatskih ljevičarskih medija, su pitali i trenera Laurenta Blanca za komentar na Lovrenovu proslavu, ali on je kratko i odmjereno odgovorio, upravo onako kako i treba:

Ne želim razgovarati o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Lovren poštuje svoju obitelj, ženu, djecu, domovinu. Stoga, sretnete li ga, pitajte njega za komentar.

Nakon pustih navala ljevičara ponajbolji igrač Hrvatske Lovren se odlučio oglasiti kratkom i svakom normalnom čovjeku jasnom porukom na svom Instagram profilu… koju prenosimo u cijelosti:

“Nakon nekih članaka iz raznih medijskih kuća u Francuskoj, želio bih istaknuti da je svaka implikacija da podržavam bilo kakvu vrste fašističke simbolike lažna. Također to je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini.

Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom“, napisao ponajbolji hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Ratna pjesma 1991 godine otpjevana u obrani od srbočetničkog agresora koju su svi branitelji pjevali , ostala je i danas popularna i rado se sluša i pjeva…