LP: Rijeka prošla remijem bez golova

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za play-off Lige prvaka. Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar...

FOTO/FAH

Nogometaši Rijeke prošli su u zadnje pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola na Rujevici odigrali 0-0 protiv RB Salzburga te prošli dalje zahvaljujući rezultatu 1-1 i golu u gostima u Austriji.

Nogometaši Rijeke prošli su u posljednje pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola na Rujevici odigrali 0:0 protiv RB Salzburga te prošli dalje zahvaljujući rezultatu 1:1 i golu u gostima u Austriji.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u play-off dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će prvi put u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

Riječani su prilično sretno došli do play-off dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol.

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za play-off Lige prvaka. Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je golu bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme. U 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute poslije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata.

U 83. minuti Riječani su imali “meč-loptu”, Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice.

FOTO/ FAH

Do kraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa Riječani ponovno imaju razlog za slavlje.