LUSTRACIJA JE PREDUVJET ZA USPOSTAVU DEMOKRATSKOGA DRUŠTVA!…Hrvatsku čeka proces lustracije, ali i dekomunizacije.

Za početak je potrebno dekomunizirati društvo...

i-lustracija

Piše-Josip Jurčević: Lustracija se nije provela zato što su hrvatskom politikom upravljali oni nad kojima bi se ona i trebala provesti…

Unatoč tome, danas je vrijeme za dekomunizaciju Hrvatske. A pri tome na umu valja imati pljačku provedenu nad našom zemljom, koja je pak rezultirala dubokom krizom, koja nije isključivo gospodarska već i društvena.

Što se vremenski odmičemo dalje od 1990. to u Hrvatskoj postaju sve slabiji učinci još nedočekane lustracije od kadrova i grijeha komunizma.

Danas su gotovo izumrli ili su izvan operativne uporabe odgovorni kadrovi iz komunističkog sustava. Sada su hrvatski problem njihovi biološki potomci i ideološki klonovi koji imaju gotovo svu institucijsku moć te nemilosrdno pustoše hrvatska materijalna i duhovna bogatstva.

http://https://web.facebook.com/domovinskipokret/videos/1682873515399084

Stoga je danas nužna duhovna dekomunizacija javnog prostora u Hrvatskoj, te lustracija kadrova koji u Hrvatskoj provode organiziranu pljačku i druge vrste nacionalnih i socijalnih veleizdaja.

Sve strukture koje su imale moć u bivšoj Jugoslaviji demokratskim promjenama moć preuzele su i u Hrvatskoj. Riječ je o strukturama koje su u bivšoj Jugoslaviji bile žestoko protiv Hrvatske, protiv nje su se borile ubojstvima Hrvata, a danas u Hrvatskoj imaju moć, iako su nositelji političke i obavještajne strukture prije i poslije 90-tih.
Protiv takvih se moguće boriti isključivo demokratskim putem, što nije jednostavno.

Za početak je potrebno dekomunizirati društvo.

Kada se radi o lustraciji u postkomunističkim zemljama, svuda je proveden barem minimum lustracije, Poljska, Mađarska, Srbija i Slovenija napravile su određene korake. Jedino u Hrvatskoj imamo perverzan proces, kako više odmičemo od 90-ih godina, sve više oživljava neokomunizam. Sve zemlje su taj proces započele, i dovele do određene razine, u Hrvatskoj se to ne događa.

Hrvatsku čeka proces lustracije, ali i dekomunizacije. U svim oblicima života još uvijek proživljava komunistički model vrijednosti koji je protivan samostalnoj i demokratskoj hrvatskoj državi.

Autor / Josip Jurčević

VEZANE VIJESTI

Lili Benčik-Konačno; EU Parlament se izjasnio komunizam i nacizam su isto zlo!A u Hrvatskoj opća šutnja, šok i nevjerica!