Srijeda, 17. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

MAĐARSKI premijer Viktor Orban za stvaranje protuimigrantskog saveza!

MAĐARSKI premijer Viktor Orban smatra da bi formiranje desnog savezništva Varšave i Rima, temeljeno na protuimigracijskoj politici, moglo donijeti dobre rezultate na predstojećim izborima za Europski parlament. Orban ne krije da mu je cilj promijeniti odnos političkih snaga u europskim institucijama i tako utjecati na politike EU-a.

Viktor Orban, jedan od oštrijih protivnika masovnih neregularnih imigracija u Europsku uniju, rekao je da bi želio vidjeti kako protumigrantske stranke osvajaju većinu na izborima za Europski parlament u svibnju.

Talijanski potpredsjednik vlade Matteo Salvini rekao je tijekom jučerašnjeg posjeta Varšavi da Italija i Poljska trebaju združiti snage i stvoriti euroskeptični savez u borbi za europske glasove.

“Poljsko-talijanski savez ili savez Varšave i Rima jedan je od najvećih događaja s kojim je ova godina mogla započeti”. Polažem velike nade u ovo”, rekao je Orban na konferenciji za medije opisujući Salvinija kao “heroja” koji zaustavlja migracije na obalama Italije.

Orban je rekao da je “sit” činjenice da svaki puta kada Europska pučka stranka kojoj pripada i njegova stranka Fidesz, traži saveznika, traži ga u lijevim strankama koje on naziva promigrantskim.

“Potreban je savez Rima i Varšave koji bi bio protiv migracija i koji je spreman raditi zajedno s protumigrantskim snagama u EPP-u”, rekao je Orban.

Međutim, Orban je obećao “odanost EPP-u” govoreći: “Sve dok smo tu, a nadam se da će to potrajati, ostat ćemo odani našoj obiteljskoj stranci.”

Dodao je i da nije moguć kompromis s Njemačkom oko migracija unatoč, kako kaže konstantnom pritisku Berlina na njegovu vladu da prihvati migrante.

“Njemačka politika ne poštuje mađarsku odluku da ne želi postati imigrantska zemlja”, rekao je Orban na konferenciji za medije. “Osjećam pogotovo od njemačkih medija da ponekad na vrlo grub način vrše pritisak na nas da slijedimo njihov put u prihvaćanju migranata, a to je ono što mi ne želimo.”

Orban ne skriva da je cilj Mađarske okupiti protumigrantsku većinu u Europskom parlamentu, zatim u Europskoj komisiji, a kasnije kada nacionalni izbori promijene političku kartu u Europi, u Europskom vijeću gdje nacionalni čelnici donose većinu važnih europskih odluka, pišu strane agencije.

T.H.

Najnovije

Kad Sklopim oči ja Hrvatsku sanjam!

Foto:Facebook   Ivo Fabijan Mrvelj, kojem je jučer bila obljetnica smrti, bio je hrvatski glazbenik, pjevač i skladatelj, izvođač pop glazbe i šansone, član Hrvatske glazbene...

Sramotna realnost: Velika analiza pokazuje da “hrvatske” tiskovine otvoreno promiču „srpski svet“

Foto:Crodex/Ilustracija   U razdoblju od 1. svibnja do 30. lipnja 2024. portal vigilare.info analizirao je članke objavljene o Srbiji, Jugoslaviji i tzv. srpskom svetu u najčitanijim...

Bartulica: Bit  ću protiv izbora Ursule von der Leyen

Foto:HRT   U Strasbourgu je počelo konstituiranje novog 10.saziva parlamenta EU-a, a trajat će sve do petka. Do kraja tjedna izabrat će se čelne osobe europskih...

Prof. Branko Smerdel osudio istupe Horvat Vuković, prof. Zlata Đurđević okrivila – ‘klečavce’!

Foto:Narod.hr   Umirovljeni profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Branko Smerdel komentirao je istupe profesorice Ane Horvat Vuković u vezi atentata na Trumpa. Statusom na Facebooku Smerdel...

Biblijska poruka 17.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Biti dijete pred Nebeskim Ocem

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 11, 25-27 Reče Isus: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...