Maja Čavlović imenovana predstojnicom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost…

Karijeru je započela 2000. godine kada je kao kadet Ministarstva obrane upućena na vojni koledž Virginia Military Institute (VMI). Nakon diplome raspoređena je u postrojbu Vojne policije, unutar koje ostaje do 2013. i napreduje do čina satnice. U vremenu od 2007. do 2012. u tri je navrata upućena u misiju ISAF u Afganistan...

FOTO/FAH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković donijeli su rješenje o imenovanju Maje Čavlović predstojnicom Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost (UVNS), koje je na snagu stupilo 1. rujna.


Vlada i Ured predsjednice priopćili su u utorak kako su rješenje o imenovanju Maje Čavlović predsjednica i premijer donijeli sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu.

Inače, taj zakon propisuje da imenovanje, odnosno razrješenje predstojnika UVNS-a rješenjem supotpisuju predsjednici Republike i Vlade. Predstojnik, odnosno predstojnica UVNS-a imenuje se na vrijeme od četiri godine, a ista osoba može na tu dužnost biti imenovana najviše dva puta uzastopno.

U priopćenju stoji da je Maja Čavlović obnašala dužnost savjetnice Predsjednice Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost od 1. ožujka 2016. godine, a 31. kolovoza 2017. godine razriješena je dužnosti radi odlaska na novu dužnost.

Karijeru je započela 2000. godine kada je kao kadet Ministarstva obrane upućena na vojni koledž Virginia Military Institute (VMI). Nakon diplome raspoređena je u postrojbu Vojne policije, unutar koje ostaje do 2013. i napreduje do čina satnice. U vremenu od 2007. do 2012. u tri je navrata upućena u misiju ISAF u Afganistan.

Vlada i Ured predsjednice u priopćenju navode i kako je Maja Čavlović u lipnju 2008. završila Master of European Studies na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, te 2015. magistarski studij “Sigurnosne politike” na Elliott School of International Affairs pri Sveučilištu George Washington.

Odlikovana je medaljom za sudjelovanje u misiji ISAF u Afganistanu i Redom hrvatskog pletera.

Autor/Hina

Comments are closed.