Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“Makni mi se s plaže, je*at ću ti m**er…”: Tjerao kupačice i zvao policiju, njihova reakcija je sjajna

Zajapureni “gazda” je nekontrolirano prijetio i divljao, ordinirala je policija, a “vlasnik” plaže sad kaže: “Oni mogu tvrditi što god hoće, recimo da to nije plaža nego Betlehem”…

Ljeto je počelo, a već stižu priče o pokušajima uzurpacije javnih plaža. Najnoviji slučaj dogodio se na otoku Drvenik Veli kod Trogira, a nije završio onako kako se to nadao uzurpator, stanoviti Tomislav Meštrović, zahvaljujući sjajnoj i pravovremenoj reakciji policije.

On je, naime, pozvao policiju želeći prijaviti dvije ženske osobe za narušavanje privatnog posjeda.

Jedna od dviju žena jest spisateljica, umjetnica i novinarka Tonka Alujević koja je imala dovoljno prisebnosti reći svojoj prijateljici da snima događaj svojim mobitelom, ali i mirno dočekati dolazak policije.

I to nakon što je, kako kaže za tportal, bila fizički napadnuta.

“Kupili smo povratnu kartu za Drvenik, skitali otokom i odlučili otići na plažicu koja se nalazi i u službenoj turističkoj ponudi. Sjedile smo na žalu kada se pojavilo nekoliko Čehinja koja su počele vikati na nas, a ova najagresivnija čak me je zviznula mobitelom po glavi.

Vikala je da se radi o ‘privatnoj plaži’ i onda nazvala ‘gazdu’ koji je verbalno divljao”, kaže Tonka Alujević za tportal.

Divljanje “gazde”

Dio razgovora s “gazdom” snimljen je, pa i dio u kojemu on – nakon što mu je poručeno da će dospjeti u medije – nekontrolirano prijeti i divlja.

“Ajde stavite me u medije, ajde stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra.

Makni mi se s plaže, j..at ću ti majku! Stavi me u medije! Aj stavi me u medije! J..o ti Bog mater! Stavi me u medije, j..o ti pas majku u pi..u!”, doslovni je citat divljačkog ispada muškarca.

Kao da ovo nije dovoljno bizarno, on je sam pozvao policiju zbog navodnog narušavanja privatnog posjeda.

“Došli su za otprilike sat vremena jer su morali povući brod sa Šolte, a njihova prva reakcija bila je sjajna.

‘Mislili smo da ćemo vas naći u nečijem dnevnom boravku’, rekla nam je policajka.

Kada je pregledala snimku, odmah je nazvala tog gospodina i obavijestila ga da će dobiti nekoliko prijava”, kaže Tonka Alujević.

Tonka i prijateljica potpuno u pravu

U ovoj priči ona i prijateljica u potpunom su pravu: pomorsko dobro – dakle, pojas od najmanje šest metara od najviše plime – hrvatskim je zakonima proglašen općim dobrom.

Zabranjena je njegova privatizacija, ograđivanje, sprječavanje pristupa građanima.

Sugovornica tportala kaže da se u jednom trenutku čak prepala da je “prespavala neki amandman” i da se stanje promijenilo, da se nalazi u prekršaju, pa je nazvala jednog zagrebačkog odvjetnika za provjeru, prenosi novilist..

D.K.

 

Najnovije

Kovač: Koalicija s DP-om vratila bi HDZ na tvorničke postavke

Foto:Screenshot/N1   Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač gostujući na N1 televiziji komentirao je potencijalne postizborne koalicije. “Glasači bi voljeli da se dogodi koalicija HDZ-a i Domovinskog...

Radić: Bilo je poziva iz HDZ-a, imat ćemo čvrst stav

Foto:Domovinski pokret   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s...

Milanović prekinuo šutnju, progovorio o “slovu i duhu Ustava”

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović se oglasio na svome Fb-u. “Zahvaljujem svima vama, hrvatskim ljudima, koji ste u srijedu izašli na izbore za Hrvatski sabor. Određujući za...

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...