Marijini obroci organiziraju valentinovsku kampanju ”Naša ljubav hrani”

Potaknuti ljubavlju prema najpotrebitijima i ove godine u Marijinim obrocima pokreću valentinovsku kampanju “Naša ljubav hrani”. U sklopu nje možete od 29. siječnja do 9. veljače 2024. naručiti čestitku i čokoladu kao poklon za dragu osobu.

 

Ljubav nam je dana kroz mnoge ljude, lijepe riječi i geste te smo stvoreni da budemo ljubljeni i da ljubimo. Upravo je ljubav glavni pokretač cijelog svijeta te dolazi u puno oblika, a najčešće dođe onda kada se najmanje nadamo.

Malo je ljudi koji mogu razumjeti ulogu ljubavi i velikodušnosti bolje od Magnusa MacFarlane-Barrowa, utemeljitelja udruge Marijini obroci. Udruge koja u 18 zemalja svijeta svakodnevno  hrani više od 2,4 milijuna djece na mjestu njihovog obrazovanja. Rad Marijinih obroka omogućuje ljudima koji su ujedinjeni oko iste misije da najučinkovitije pomognu onima koji žive u najsiromašnijim zajednicama svijeta.

Dječaku Herjoku iz Kenije taj obrok mijenja život jer unatoč teškoćama s kojima se suočava u svakodnevnom životu kaže :”Marijini obroci mi stvarno pomažu. Volim školu i volim učiti, ali ne bih imao energije da mi Marijini obroci ne osiguravaju hranu.”

Narudžbom valentinovske čestitke ljubav se može darovati djeci i tako promijeniti njihove živote u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. U zamjenu za Vašu donaciju u iznosu godišnje prehrane za jedno, dvoje, troje, četvero ili petero djece, dobit ćete prigodnu čestitku Marijinih obroka i čokoladu. Čestitke i drugi darovi dostupni su na internet stranici Marijinih obroka, prenosi Narod.hr.

Zajedno darujmo ljubav djeci u obliku hrane i donesimo im nadu. U kratkom videu na to nas potiče i naš poznati pjevač Stjepan Lach. Topli obrok koji Marijini obroci pružaju djeci nije samo hrana, nego znak velike dobrote koji je darovan iz ljubavi. Samo 22 eura dovoljna su da jednom djetetu osiguramo godinu dana obrok u školi.

Za sve dodatne informacije javite se na info@marysmeals.hr ili na broj telefona 01 5509 250. IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice gdje dobivaju obrazovanje koje će im, u budućnosti, biti izlaz iz siromaštva.

Marijini obroci omogućuju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 18 zemalja. I to u Indiji, Keniji, Liberija, Malavi, Južnom Sudanu, Tajlandu, Zambiji, Etiopiji, i Siriji. Te u Libanonu, Beninu, Mianmaru, Ekvadoru, Haitiju, Madagaskaru, Zimbabveu, Nigeru i Jemenu.

Marijini obroci, u suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima, nastoje uspostaviti programe prehrane u školama tamo gdje je to moguće zbog utjecaja različitih okolnosti.

Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za programe prehrane. To je moguće jer većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

U svim zemljama gdje se provodi program prehrane, Marijinim obrocima upravljaju lokalne zajednice. Gdje god je moguće obroci se pripremaju s prehrambenim namirnicama koje se uzgajaju i kupuju lokalno. Time se podupiru obitelji i jača lokalno gospodarstvo.

Mary’s Meals nastali su 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow, tijekom razdoblja gladi, posjetio Malavi i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njezinog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, on je odgovorio jednostavno: ++Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu”.

Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenih 30 školskih kuhinja. I to 6 u Malaviju, 18 u Zambiji, 5 u Beninu i 1 u Ekvadoru. U 2023. godini Marijini obroci Hrvatska nahranili su više od 86 000 gladne djece.