Subota, 22. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Markić odgovorila Sever: Zašto je Bartulici trebao kredit ako je dobio novac od majke? Evo dvije opcije

Foto:Narod.hr

 

Dr. Željka Markić, izvršna direktorica udruge U ime obitelji na društvenoj mreži X osvrnula se na objavu Maje Sever oko imovinske kartice saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stjepe Bartulice.

”Nemam ništa protiv obitelji gospodina Bartulice, niti sam u kampanji protiv njega zbog vrijednosti za koje se zalaže. Iskreno mi nije jasno zašto je uzeo kredit, na koji će plaćati kamate, ako mu je majka darovala sredstva od prodaje nekretnine u elitnom zg naselju”, napisala je Sever, prenosi Narod.hr.

Markić je na to odgovorila da je ”Bartulica sigurno odahnuo jer Maja Sever nema ništa protiv njega iako danima reklamira njegovo blaćenje”.

Saborski zastupnik DP-a Stephen Bartulica medijima je poslao priopćenje putem odvjetničkog ureda, vezano za napise o njegovoj imovini.Tekst se nastavlja ispod oglasa Priopćenje odvjetničkog ureda…

”Sad joj “iskreno nije jasno” zašto bi netko kome je mama poklonila novac – podigao kredit. Iznijet ću samo 2 logične mogućnosti. Polako i razgovijetno”, napisala je Markić i potom obrazložila zašto bi Bartulica podigao kredit iako je dobio novac od prodaje obiteljske imovine.

”1. znaš da ćeš uskoro dobiti novac od nasljeđa, otvorila se prilika za kupovinu kuće na Prviću, želiš ući u tu investiciju, ali prodavatelji ne žele čekati da tvoja mama proda kuću. Digneš kredit, isplatiš prodavatelje, kredit ćeš zatvoriti kad uđe novac od nasljeđa.

  1. znaš da ćeš dobiti novac od nasljeđa, ali ti osim novca za kupovinu kuće treba i novac za njezinu obnovu… Digneš kredit, isplatiš prodavatelje, dobiješ novac od nasljeđa kojim pokrivaš dio svojih životnih troškova, ostatak ulažeš u obnovu kuće”, napisala je Markić.

Slučaj Bartulica

Podsjetimo, Bartulica je u završnici kampanje za EU izbore na kojima se natječe na listi Domovinskog pokreta predmetom napada mainstream medija.

Bartulica u imovinskoj kartici nema upisan kredit koji je nedavno podignuo kako bi kupio kuću na Prviću, no prema njegovom tumačenju te promjene u imovinskoj kartici nije još niti bio dužan prijaviti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Mediji su se bavili i činjenicom da mu rate za dva kredita dostižu gotovo cijela primanja njega i supruge, a Bartulica je dodatno pojasnio kako su njegovi roditelji prodali kuću u Zagrebu te mu darovali iznos stečen prodajom kuće.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak, a njihovog pravorijeka tj. odluke u predmetu protiv Bartulice još nema.

Najnovije

Ćipe i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a HOS pustiti na miru

Foto:Domovinski pokret   Zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica održali su konferenciju za medije na temu muškarca iz Splita kojem je zbog istaknute zastave...

Biblijska poruka 22.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Bog ili novac

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6,24-34 Reče Isus svojim učenicima: »Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga...

Desno je OK, ali koliko udesno?!

Foto:Katolički tjednik   Možda je pretjerano kazati kako rezultate aktualnih europskih izbora, ali i ozračje nakon njih, najbolje ilustrira to što je, primjerice, u Austriji uvjerljivu...

Izglasano sporno izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova; pogledajte kako je tko glasao

Foto:Wikipedia   Sabor je u petak većinom glasova prihvatio Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu. U izvješću, osim tema nasilja nad ženama unutar obitelji, nejednakih...

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...