Martina Dalić nekontrolirano vikala na Bulja: “Sram vas bilo, nemojte mi to davati!”…Ovo nije prvi nekontrolirani ispad potpredsjednice Vlade…

“Sram vas bilo, ispod Peruće je moja djedovina!”, vikala je Dalić. Umiriti ju je pokušavao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no potpredsjednica vlade nije se smirila već je i dalje nastavila nekontrolirano galamiti...

Nakon dva mjeseca ljetne stanke, zastupnici su se vratili u saborske klupe, a rad su započeli aktualnim prijepodnevom, koji je u pojedinim trenutcima skoro eskalirao u “fizički obračun”.

Na samom početku Plenković se verbalno obračunavao sa oporbenim perjanicama Davorom Bernardićem i Gordanom Marasom, no sve je šokirao incident s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić koja je nekontrolirano galameći napala Bulja.

“Vi ste pod pritiskom SDSS maknuli ploču u Jasenovcu, kad ćete se početi baviti pločama i maknuti četničke ploče? Tražim i odgovor na izjave Pupovca koji je izjave bobetka usporedio sa Slobodanom Miloševićem? Da li ste tu izjavu Pupovca prešutili kako bi ostali na vlasti?”, upitao je Plenkovića Mostov Miro Bulj.

“Što se tiče časti branitelja, rad ove Vlade je egsemplar.  Kad je riječ o dugoročnom rješenju znakovlja, namjerno smo osnovali vijeće jer se time nije bavio nitko”, kazao je Plenković.

Bulj: “Ja sam sudjelovao u tim operacijama na Peruči u rabatinkama sa svojim brojnim prijateljima”

“Sad je obljetnica napada srbočetnika Ratka Mladića na branu Peruča, uz velike hrvatske žrtve, a i dalje se vrši agresija direktno povezana sa sukobom interesa i s vašom vladom  jer se prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine, od supruga ministrice Pejčinović-Burić, da će se izuzeti zemljište ako ne plate po njihovoj cijeni. Ta termoelektrana će onečistiti najveći vodeni bazen u Europi, od tamo će cijela Dalmacija piti vodu, pa i vaš Hvar, obraćajući se premijeru. Taj nasrtaj nije ništa gori nego Mladićev.

Prisjetit ću se tih hrvatskih žrtava u ponedjeljak i imam pravo upozoriti da je štetni projekt termoelektrane na Perući strateški pogrešan. Na to vas je upozorilo 17.000 građana. Ne daj se, Cetino”, rekao je Bulj koji je u Sabor došao u majici s natpisom “Ne daj se Cetino”.

Na njegove riječi uzbunila se i nekontrolirano mimo pravilnika i poslovnika skočila iz svoje fotelje potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i počela vikati.

“Sram vas bilo, ispod Peruće je moja djedovina!”, vikala je Dalić. Umiriti ju je pokušavao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, no potpredsjednica vlade nije se smirila već je i dalje nastavila nekontrolirano galamiti.

“Može vas biti sram što ste ovako reagirali”, odgovorio joj je Bulj.

“Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen. Ne mogu više slušati ove laži”, izderala se Dalić dok ju je Jandroković upozoravao da se tako ne može ponašati u Saboru.

Bulj joj je pokušao predati papire, Dalićka je odmhanula rukom “nemoj mi to davati!”, udarila po papirima i isfrustrurana sjela na svoje mjesto. Čudan i nekontroliran istup podpredsjednice Dalić iznenadio je mnoge u Saboru. Plenković je sve to sjedeći, zavaljen u svoj stolac promatrao i po svemu viđenom naglo ožednio te se latio čaše sa pitkom vodom.

Pomalo začuđujući i nekontrolirani ispadi potpredsjednice Dalić su već viđeni i prije kad se Dalić usred obraćanja novinarima iz čista mira i ničim izazvana počela nekontrolirano smijati.VIDEO…

Inače je ovaj video nakon press konferencije bio pod strogom cenzurom i jedino ga je od svih tada nazočnih medija prikazala Bujica.

G.S.

Comments are closed.