MAŠKARE PARADE PONOSA U SVIM HRVATSKIM ŠKOLAMA…KAKO LI JE SAMO TAJ PLENKOVIĆ LAGAO!

A što ćemo s finim gospodinom Andrejom Plenkovićem, koji nam je tako s visoka a dobrostivo lagao da smo slijepi i glupi? Oprostio bih mu da je nastran (nastranost je stvarno stvar nastranih, ali ne i nas drugih, u tome je problem) i da mu se svidjela Istanbulska konvencija...

Ilustracija

Na traženje Višnje Ljubičić, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, ministrica Blaženka Divjak donijela je 23. svibnja 2018. za sve hrvatske škole, od osnovnih do sveučilišnih, upute o izdavanju svjedodžbi i diploma nakon upisa PROMJENE SPOLAili „ODABIRA ŽIVOTA U DRUGOM RODNOM IDENTITETU“, te promjene imena i/ili prezimena u državnim maticama (Klasa: 023-01/18-02/00016, Urbroj: 533-08-18-006, Predmet: Izdavanje svjedodžbi i diploma nakon upisa promjene spola/odabira života u drugom rodnom identitetu, imena i/ili prezimena u državnim maticama – upute, daju se).

NASTRANI SU UŠLI U ŠKOLE

Iako će Istanbulska konvencija u Hrvatskoj stupiti na snagu tek 1. listopada 2018., ovim Divjak dokumentom je duh maškara Parade ponosa održane ovih dana u Zagrebu 9. lipnja 2018. (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/totalni-fotoizvjestaj-s-vesele-parade-ponosa-mnostvo-duhovitih-transparenata-u-veseloj-povorci-pogledajte-tko-je-sve-dosao-od-poznatih/7456530)na velika vrata već ušao u hrvatske škole. Time je u škole ušao svjetonazor, ponašanje i moral koji je u Paradi očitovan ne samo maškaranjem, nego i duhovnim nakaznostima poput: Moja mačka je gej“, „Psi laju, Prideovi prolaze“, „Isus je imao dva tate“, „Dosta nam je da nam vire u gaće“, a komunistička omladina je nosilai dodatni transparent „Bolje gay slikovnica nego ustaška šahovnica“.

Nitko se na to ne bi trebao smijati, niti odmahivati rukom. Jer to je istina. Treba samo pročitati dokument ministrice Divjak.

ŠTO DIVJAK NAREĐUJE

Ministrica Divjak najprije upozorava sve hrvatske škole: „Ustavni sud je ukinuo odluku obrazovne ustanove, potvrđenu na Upravnom sudu, da ne izdaju svjedodžbe prema promjeni spola nego kako je upisani pri rođenju. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova traži da svjedodžbe s novim podatcima za osobe koje promijene spol ili odaberu život u drugom rodnom identitetu, imena i/ili prezimena u državnim maticama.“

Tu nema dvojbe – Ustavni sud s Ingrid Marinović Antičević zvanom „PIPL MAST TRAST“ je ukinuo odluku školskoga vijeća i presudu Upravnoga suda da je ta odluka bila ispravna, odnosno da je zastupanje promjene spola isto što i tvrdnja da je nečija mačka homoseksualna.

(O „ustaškoj šahovnici“ drugom prvom prilikom.)

Divjak uputa dalje kaže:

Promjena spola kao izmjena podataka u temeljnom upisu, upisuje se u maticu rođenih na temelju rješenja nadležnog ureda državne uprave u županiji, odnosno Gradskog ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove opće uprave. Rješenje o upisu promjene spola u maticu rođenih donosi se na temelju mišljenja nadležnog tijela o promjeni spola ili životu u drugom rodnom identitetu sukladno medicinskoj dokumentaciji nadležnog liječnika ili zdravstvene ustanove.

Navedenom odredbom omogućeno je transrodnim osobama pravo na rodni identitet čime se suzbija diskriminacija osoba i jamči ostvarivanje temeljnog ljudskog prava na rodnu ravnopravnost.

UOČITE: „Temeljno ljudsko pravo“ jest rodna ravnopravnost, ali ODABIR RODA NIJE! To je laž Plenkovićeva tipa o Istanbulskoj konvenciji – malo izobličenje pojmova u veliku laž! Plenković je javno obećao, i u „Interpretativnoj izjavi“ rekao, da s Istanbulskom konvencijomrodna ideologija ne dolazi u Hrvatsku! A već je tada pripremao zakone koji su upravo to značili!

Odabir života u drugom rodnom identitetu“ znači:

– da s pojmom roda NIJE mišljeno da: „Rod označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce” (Članak 3. Konvencije, Definicije), nego da je mišljeno da svatko može IZABRATI ROD I DA MU SE TO MORA PRIZNATI. A da onda na račun građana može promijeniti genetski zadani spol da bi bio „izabrani rod“.

Da Istanbulskom konvencijom JEST izričito rečeno da svatko može promijeniti i spol i rod i da to mora ući u zakone i svaki oblik života u Hrvatskoj!

Nadalje Divjak piše hrvatskim školama:

Upravo zbog toga je i člankom 42. stavkom 4. Zakona o državnim maticama propisano da se za osobe, za koje je u državnim maticama upisana promjena spola, ne iskazuju podaci o promjeni spola i promjeni osobnog imena, odnosno za osobe koje su promijenile osobno ime prije promjene spola iskazuje podatak o promjeni osobnog imena.

UOČITE: Ne smije se znati da je promijenjen spol, ime ili prezime, a ono što je bilo prije treba zauvijek zakopati, kao da nije ni bilo! (Zašto, ako je to na ponos?)

Ima još, jer je u pitanju laž o ljudskim pravima:

U podnesenom zahtjevu za promjenom osobnog imena građani ne moraju više obrazlagati razloge zbog kojih traže promjenu niti se podneseni zahtjevi stavljaju na oglasnu ploču, čime se štiti pravo na privatnost.“

UOČITE: „Pojednostavnjenje postupka promjene imena NIJE uvedeno da se onima koji mijenjaju „rod“ (ime) olakša administracija, nego je u administraciju UVEDENA TA RODNA KULTURA. (Zanimljivo da je se ipak stide, pa sve mora biti tajno, fol zbog zaštite privatnosti. A zašto onda namaškaraniidu u Paradu ponosa?)

A gle ovo, a sve pod krinkom interesa i dobrobiti ljudi:

Promjena osobnog imena ne djeluje retroaktivno pa novo osobno ime ne utječe na pravne radnje poduzete prije izvršene promjene osobnog imena niti na druga stečena prava. To u konkretnom slučaju znači da prava, koja temeljem ranije izdane svjedodžbe ili diplome, osoba ostvaruje i dalje, neovisno što je u međuvremenu promijenila osobno ime.“

UOČITE:

– Prethodni podatci o spolu/rodu/imenu nakon promjene se ne smiju ni spominjati, ali „stečena prava“ ostaju! Žena se proglasi muškarcem, ali ostaje joj pravo na porodiljni dopust, a dobiva pravo na besplatni pregled prostate. (Pa onda djecu u školi uče da muškarac može roditi dijete, pa zabranjuju pojmove „majka“ i „trudnica“ da ga ne bi diskriminirali!)

– Stalno se govori o osobnom imenu, ali u naslovu dokumenta piše „promjene imena i/ili prezimena“. Kriju da se isto može i s prezimenom. Razmislite što nas tek tu čeka…

KAKO LI JE SAMO TAJ PLENKOVIĆ LAGAO!

Kako li je samo taj Plenković lagao! Kako je uvrijedio cijeli hrvatski narod i sve građane, a isto tako i svakoga ponaosob! Rekao je da to ne razumijemo. Rekao je da je Istambulska najkršćanskiji dokument. Rekao je da u njoj nema rodne ideologije. Rekao je da je neće ni biti i to jamčio „Interpretativnom izjavom“.

I onda su se na to pozivali njegovi pijuni i ulizice. I oni su nam govorili da ne razumijemo, da je to dobro za nas, a naročito za žene. Kao – poslije ratifikacije Istanbulske konvencije nitko ih ne će ni tući niti ubijati.

Dobro što su lagale nevrijedne osobe poput Jandrokovića i Reinera i njihove braće ulizica i foteljaša iz Hrvatskoga sabora, ali da tako strašno laže osvjedočena kršćanka Nada Murganić i njezine sestre iz Katarine Zrinske, to je strašno! To je povijesni grijeh koji nikad ne će izbrisati iz svojih imena i prezimena, kako god da ih mijenjale.

PLENKOVIĆU VRITNJAK!

A što ćemo s finim gospodinom Andrejom Plenkovićem, koji nam je tako s visoka a dobrostivo lagao da smo slijepi i glupi? Oprostio bih mu da je nastran (nastranost je stvarno stvar nastranih, ali ne i nas drugih, u tome je problem) i da mu se svidjela Istanbulska konvencija. Oprostio bih mu i da je glup (znam mnogo takvih na visokim položajima, možda su ti položaji čak i povezani s tom značajkom), pa misli da Istanbulska nije zlo, nego dobro i da je stvarno napravljena da štiti žene. Ali ne, on nam je lagao i u toj laži i s tom laži nas vrijeđao. I onda nas i dalje želi voditi! Koji obraz!

Postoji samo jedan odgovor za Plenkovića: VRITNJAK!

Pogledajte u hrvatskoj povijesti što to znači; već je bilo.

ŠTO NAS ČEKA

Ako pitate što će se dalje u nas događati, pogledajte odgovor u onome što se događa u Kanadi (http://www.health.gov.on.ca/en/pro/programs/srs/).

Država Ontario proširuje pristup „medicinski nužnim“ kirurškim operacijama promjene spola (a gdje je odjednom taj slavni rod?!), koji sada naziva „kirururška potvrda roda“!!! Proširenje se odnosi na investiranje novca u izobrazbu osoba koje će širiti kriterije kirurške promjene spola tako da ih obrazuju „profesionalci iz „Svjetske stručne udruge za transrodno zdravlje“ (World Professional Association for Transgender Health, WPATH). Oni će izdavati potvrde na osnovi kojih će se raditi kirurške operacije promjene spola. Potvrda jednoga stručnjaka potrebna je za odsijecanje dojki, a potvrde dvaju za odsijecanje i „tko zna što još“ spolnih organa.

Ta država smatra da je to u skladu s međunarodno prihvaćenim standardima skrbi za „rodnu disforiju“ koje je postavio WPATH! Rodna disforija je „medicinski izraz“ kojim WPATH označava nelagodu ili čemer (nesreću, žalost, pogibelj) koji nastaju zbog različitosti „rodnoga identiteta“ i „spola koji im je dodijeljen (dobiven, pridružen, propisan) pri rođenju“, te „pridruženom ulogom roda i/ili primarnih ili sekundarnih spolnih značajki“.

UOČITE: SVE JE ROD. Rodni identitet. Sve ostalo smeta i država mora platiti da se odstrani, liječi i promijeni. Kirurški, kad odluče stručnjaci.

Stručnjaci koji brinu za transrodno zdravlje moraju prethodno proći trening u pregledu, dijagnozi i liječenju toga rodnoga čemera, a sve u skladu sa standardima WPATH-a koji vrijede u času kad pišu preporuke za kirurški zahvat.

MOLIM, PRIZNAJTE

Dragi čitatelji, molim priznajte:

– da ste mislili da to ne će doći kod nas;

– da ste mislili da je to neka zafrkancija čudnih mladih ljudi i da će proći;

– da mi niste vjerovali kad sam vam govorio (pisao) (neki su mislili da pametujem, jer sam profesor fiziologije);

– da ne vjerujete da će u nas doći to što je od 2016. u Kanadi; i da ne vjerujete da će novac od vašega (visokog) poreza ići na kirurške operacije promjene spola zbog rodnoga čemera;

– da ne znate što je VRITNJAK. Pa hajde, barem to naučite, povjerovat ćete kad vidite.

Matko Marušić /profesor, emeritus

Comments are closed.