Maske su pale, poslušajte govor Bauka i poruku Beus Richemberga i procijenite čemu služi Istanbulska konvencija…

Kako god bilo, imali smo priliku vidjeti kako bi u budućnosti djelovala , često puta spominjana, koalicija HDZ-SDP...

MASKE SU PALE- Težak politički udarac HDZ-u koji mora ostati šutjeti jer zastupaju iste ideje u ovom slučaju, a možda i u drugima. To ćemo vidjeti na primjeru kurikularne reforme, obiteljskog zakona i zakona o pobačaju.
Pozitivno je što se održala saborska sjednica na temu Istanbulske konvencije jer su u govorima mnogih zastupnika maske pale i pokazale pravi cilj ratifikacije tog dokumenta.

U prepisanom govoru zastupnika Bauka, jer očito to jutro nije imao inspiracije, a za koji tvrdi da je imao dozvolu kreatora teksta novinara Jelića iz Novog lista, ali nije javno za govornicom to
izrekao, jasno se politički odredio i skinuo masku kad je u pitanju ratifikacija Istanbulske konvencije.

Najznačajniji dio govora je ” danas je jasno da se radi o pravom -pravcatom sudaru svjetova i otvorenoj bitci za budućnost pri čemu je rezultat još neizvjestan”, koji potvrđuje da se ne radi o zaštiti obitelji i žena od nasilja, već da se, po njemu, vodi ideološki rat.
.
Smatra i da je cilj modernih križara, koliko god oni pričali o ljubavi, moralu i obitelji – porobljavanje, a ono što se dešava u Hrvatskoj je agresija širokih razmjera. Poručuje kako je sada vrijeme
za aktivniji demokratski otpor pri čemu je ratifikacija Istanbulske konvencije jedan korak u toj borbi. Opet potvrda da se ne radi o zaštiti žena i obitelji već da se vodi ideološki rat.

Naravno, nije zaboravio žestoko napasti Crkvu i katoličke udruge zamjerajući im sudjelovanje u obrani vrijednosti obitelji kroz referendum o braku. Opet potvrđuje da ga najmanje zanima Istambulska konvencija, a da mu je u fokusu ideološki rat.

Koristeći riječi borba, bitka, križari, otpor, agresija …mladi” revolucionar” Bauk pokazuje u kojem smjeru idu nakane takvih “boraca” za “napredne” ideje, te kako bi se obračunavali sa svojim političkim neistomišljenicima.

Da su protivnici ratifikacije koristili ovakav rječnik u svom nastupu bili bi napadnuti najmanje  kao fašisti, ustaše, klerikalci i slično, te bi bili opomenuti od Predsjednika Sabora kako krše Poslovnik.

Žalosno je da u svemu tome sudjeluje i dio HDZ-a.

No, najmanji je problem Bauk, za kojeg znamo njegova razmišljanja, ali iznenadilo je da se u kasnijim raspravama gotovo pozitivno gledalo na ovaj ratnički borbeni govor, jer od strane HDZ-a nije bilo reakcija ,čak što više , imalo se osjećaj kako Jandroković podržava isti jer ,kako kaže, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Pitanje je jeli i on ima ovakvo mišljenje?

Bez obzira što je dijelu HDZ-a odgovarao ovakav govor, jer ga zbog pomanjkanja hrabrosti ne bi mogli sami izreći, a vodio je vodu na njihov mlin u potpori ratifikacije, ostao je gorak okus da se nitko nije protivio blaćenju Crkve od strane, valjda, njihovih političkih neistomišljenika.

Jutrošnjom objavom na Facebooku , Beus je još žešće napao Crkvu pišući da je sad jasno kakvu destruktivnu , štetočinsku i izdajničku ulogu igra Katolička crkva, ali i da se dobar dio vodstva HDZ-a osvijestio, te da 60% birača te stranke podržava ratifikaciju.

Revidirao ime, pa vjeru – sad bi i ugovore Hrvatske i Vatikana

Težak politički udarac HDZ-u koji mora ostati šutjeti jer zastupaju iste ideje u ovom slučaju, a možda i u drugima. To ćemo vidjeti na primjeru kurikularne reforme, obiteljskog zakona i zakona o pobačaju.

Kako god bilo, imali smo priliku vidjeti kako bi u budućnosti djelovala , često puta spominjana, koalicija hdz-sdp.

JozoRibičić, brigadir u mirovini


Zašto se Goran Beus sramio svog podrijetla po ocu?

Comments are closed.