PREDRAG MATIĆ: “Za SDP smo svi bili lažni invalidi, lažni branitelji, lažni Domovinski rat” (VIDEO)

Gostovanje Predraga Freda Matića Argentini u svibnju 2008 godine. S njim je u posjet Hrvatima u Južnu Ameriku putovala i Marija Slišković, predsjednica Udruge žene Domovinskom ratu.

Predrag Matić - Fred
Foto/screenshot

Matić je među Hrvatima Argentine promovirao knjigu ‘Ništa lažno’, za koju smo više puta napisali da je jedna od najboljih knjiga napisanih na tu temu. 

Predrag Matić nakon okupacije Vukovara završio je u srbijanskim koncentracijskim logorima. Međunarodno priznaje Hrvatske, zajedno s drugim uznicima, dočekao je u logoru Stajićevo.

Nakon razmjene i povratka u Hrvatsku radio je u kabinetu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, a 2004. godine postaje savjetnik tadašnjoj ministrici Jadranki Kosor.
Kratko vrijeme bio je savjetnik bivšeg predsjednika Ive Josipovića za branitelje, 2011. u Vladi Zorana Milanovića postao je ministar branitelja.

Danas je saborski zastupnik SDP-a, a upravo u tom kontekstu zanimljivo je Matićevo objašnjenje zašto se njegova knjiga zove “Ništa lažno”, donosi max portal.
Hrvatima u Beunos Airesu je pojasnio da je knjigu napisao vrlo brzo, a da mu je najteže bilo dati naslov, a onda mu je SDP dao ideju kako nasloviti knjigu.