MEDVED na 32. obljetnici Imotskih sokolova: “Domoljublje je pristuno kao što je bilo prije 32 godine”

U IMOTSKOM je u četvrtak obilježena 32. obljetnica ustrojavanja 3. bojne 4. gardijske brigade Pauci, a s Imotskim sokolovima bio je potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je istaknuo kako je ljubav prema domovini “snažno utkana u hrvatske branitelje”.

“Ljubav prema domovini snažno je utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas u kolektivnoj svijesti našeg naroda, itekako prisutna činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo”, poručio je na svečanosti ministar Medved.

Položeni vijenci i zapaljene svijećeUz obitelji poginulih branitelja te ratne zapovjednike i pripadnike Imotske bojne, prigodnom programu nazočio je i saborski zastupnik Ante Deur, izaslanik ministra obrane general Perica Turalija, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Boris Zdilar, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te predstavnici drugih gradova i općina, kao i udruga iz Domovinskog rata, priopćeno je večeras iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja na Topani, a potom je služena misa u Crkvi sv. Franje, koju je predvodio imotski župnik i gvardijan fra Zoran Kutleša.

Nakon toga je upriličeno druženje pripadnika nekadašnje Bojne Imotski sokolovi s gostima i uzvanicima, navode iz Ministarstva.

“Danas iskazujemo zahvalu poginulim pripadnicima Imotske bojne, koji su nas trajno zadužili i zbog kojih danas živimo u slobodi. Raduje me uvijek ovdje u Imotskom sresti veterane 3. bojne 4. gardijske brigade, 115. brigade i sve naše branitelje, čuti njihova promišljanja, ohrabriti ih glede izazova s kojima se susrećemo, informirati ih o svemu što radimo u vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja i zahvaliti im na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu”, rekao je ministar Medved.

Poručio je da je domoljublje i danas prisutno kao i prije 32 godine.

“Stariji smo i iskusniji, ali ljubav prema domovini je snažno utkana u hrvatske branitelje i raduje me da je i danas itekako prisutna u kolektivnoj svijesti našeg naroda činjenica da su hrvatski branitelji najzaslužniji za slobodu koju imamo, a nama u Vladi su inspiracija i nadahnuće u donošenju svih odluka i provođenju svakodnevnih aktivnosti, uvijek svjesni činjenice da su hrvatski branitelji i Domovinski rat taj snažni temelj na kojem počiva samostalna i suverena Republika Hrvatska”, naglasio je ministar Medved.