Medved: Uskoro ćemo izaći s prijedlogom po pitanju vojnog roka

Screenshot

U vezi pitanja ponovnog uvođenja vojnog roka ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je danas u Zadru  kao se na tome intenzivno radi, te da se analiziraju obvezni segmenti jer je riječ o složenom procesu, te će idućih tjedana izaći pred javnost s prijedlogom rješenja.

 

”Sigurnost je proces koji se stalno sagledava, sigurnosni rizici i odgovori na njih sve su vrijeme prisutni”, rekao je Medved novinarima nakon obilježavanja 31. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenice.

Po njegovim riječima, Vlada svakodnevno radi na jačanju sigurnosnih sastavnica i sustava domovinske sigurnosti, a pitanje vojnog roka je stalno prisutno.

Pozvao je mladiće i djevojke da se jave na dragovoljno služenje vojnog roka dodavši kako je na Vladi i njegovom ministarstvu osmišljavanje modula kako motivirati mlade za to.

“Što se tiče obveznog segmenta, to detaljno analiziramo, uvažavajući okolnosti i postignuća koja bismo time imali, ali vodeći računa i o gospodarskom segmentu i financijama. Radi se o složenom procesu pa me čude određeni ljudi kad vrlo brzo izbacuju rješenja”, rekao je Medved, prenosi HRT.

Ministarstvo obrane predložit će Vladi module koje bi ugradili vezano za pripremu mladih, bilo da se radi o postupanjima zbog posljedica klimatskih promjena, elementarnih nepogoda, stanja katastrofa ili ratnih ugroza, najavio je.

Idućih tjedana izaći ću pred hrvatsku javnost s prijedlozima rješenja, vodeći računa o cjelovitosti, ali i o rizicima s kojima se Hrvatska suočava, poručio je ministar hrvatskih branitelja.

“Sigurnosna platforma se u cijelom svijetu u protekle dvije godine izrazito izmijenila. Sagledavamo u kom smjeru će se to odvijati”, istaknuo je Medved.