Menadžer švedske državne televizije uhvaćen u pokušaju kupnje djevičanstva maloljetne djevojke

„Mnogi plate duplo kako bi prvi imali odnos sa često maloljetnim djevojčicama ili dječacima. U nekim slučajevima se provodi aukcija za djevice.“...

Menadžer švedske državne televizije SVT uhvaćen je u pokušaju kupnje djevičanstva od 14-godišnje djevojčice. Nakon što je uhvaćen, tvrdio je kako je pokušao spasiti djevojčicu.

Neimenovani muškarac upoznao je djevojčicu preko stranice zvane SugarDaters te joj je ponudio 9000 SEK (oko 6800 HRK) da bude prvi muškarac koji bi s njom imao spolni odnos kada navrši 15 godina. Nakon što je slučaj dospio u javnost, televizijska kuća dala je službenu izjavu prema kojoj je menadžer odmah otpušten, piše Expressen.

Navodna 14-godišnjakinja pod nadimkom „Linnea“ bila je zapravo voditeljica televizijskog programa lista Expressen, Lisah Silfwer, koja vodi emisiju Crime Centre.

Tijekom razgovora, muškarac ju je upitao, „Jesi li djevica?“, a nakon što je dobio potvrdan odgovor rekao je, „Mogu ti platiti za to.

Silfwer je potom dogovorila sastanak s njim te ga na sastanku direktno upitala za njegove izjave. On je tvrdio kako je pokušao „osigurati da se djevojčici ništa ne dogodi budući da ima samo 14 godina.“ Dodao je kako mu cilj nikada nije bio kupnja seksualne usluge.

Međutim, policija navodi kako je stranica, koja se prezentira kao mjesto gdje bi muškarci trebali tetošiti žene s darovima i novcem, direktno povezana s trgovanjem ljudima.

Istražitelj trgovine ljudima, Simon Häggström komentirao je kako je riječ o „čistoj prostituciji. Mi, s policijske strane, želimo upozoriti da je za maloljetne djevojčice vrlo lako doći do takvih stranica.

Svi slučajevi koje smo provjerili u Švedskoj bili su povezani s prostitucijom i ničim više,“ dodao je.

Mnogi plate duplo kako bi prvi imali odnos sa često maloljetnim djevojčicama ili dječacima. U nekim slučajevima se provodi aukcija za djevice.

Ironično, stranica je unatoč ovim riječima i dalje u funkciji.

Slučaj je to koji zasigurno neće pomoći katastrofalnoj krizi u koju su upali švedski mediji i kojima veliki dio švedske javnosti više ne vjeruje zbog laži i zataškavanja. Početkom ove godine, jedno istraživanje pokazalo je da veći dio Šveđana smatra kako im poznate medijske kuće otvoreno lažu o temama kao što su masovna imigracija i silovanja.

Ne tako davno, upravo švedski mediji plasirali su vijest prema kojoj je jedan imigrant navodno ubijen nakon što je deportiran u Afganistan, a sve samo zato da bi se zaustavio proces deportacija u zemlju koja je – sigurna za boravak i koju su mediji poput Aftonbladeta propagirali čak i kao turističku destinaciju. Vijest je, dakako, bila lažna.

Z.K.