FOTO-VIDEO Mesić se dobro zabavljao s Milanovićem, pogledajte kako je bilo u hladovini šume Brezovica

Stotinjak okupljenih se nakon programa i govora okrijepio vojničkim grahom ....

foto-društvene mreže

Sudeći prema fotografijama, uz službeni,  protokolarni dio, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i sadašnji predsjednik RH Zoran Milanović, našli su vremena za neformalno druženje, ćaskanje i njima dvojici očito zabavan razgovor…Po svemu sudeći, jedan su drugom imali što za reći, jer njihovo došaptavanje je bilo učestalo i u veselom tonu. Uz njih dvojicu, u Brezovicu su stigli i bivši predsjednik Ivo Josipović, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, reformist Radimir Čačić, izaslanik predsjednika Vlade Ivan Malenica, “veliki šef SDP-a” Peđa Grbin i mnogi drugi.

Govorili su hrvatski predsjednik Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade, ministra pravosuđa i uprave Ivan Malenica i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) Franjo Habulin.

Milanović je u govoru pohvalio što se obilježavanje Dana antifašističke borbe posljednje dvije godine, a što ranije bio slučaj, održava pod pokroviteljstvom Vlade. To vidi kao dobar pokazatelj.

“Činjenica da smo ovdje na događaju koji je i dalje hrvatski državni praznik, koji se organizira pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade od prošle godine, govori da za antifašizam u Hrvatskoj opasnosti nema. Ali da bi on živio kao sjećanje, kao jedan lijep sentiment, treba raditi sa mlađima kojih ovdje, nažalost, ima sve manje i manje. I to je prirodno. Da li zbog toga treba prosvjedovati, da li zbog toga nekoga prozivam – ne. To konstatiram”, rekao je.

Polaganjem cvijeća i vijenaca u Spomen-parku Brezovica kod Siska u srijedu je obilježen “Dan antifašističke borbe, 22. lipnja”, u spomen na dan kada je prije 81 godinu navodno osnovan Prvi partizanski odred i prva “antifašistička postrojba” u Hrvatskoj.

Stotinjak okupljenih se nakon programa i govora okrijepio vojničkim grahom .

H.H.