Mikela Ristoski osvojila broncu na Europskom paraatletskom prvenstvu

BRILJIRALA UNATOČ OZLJEDI-Nisam razočarana s broncom. Već gotovo godinu dana vučem ozljedu pete skočne noge i to me očito sputavalo da ostvarim bolji rezultat...

BRILJIRALA UNATOČ OZLJEDI
U prijepodnevnom programu četvrtog dana natjecanja na Friedrick Ludwig Jahn sport parastadionu na Europskom paraatletskom prvenstvu, Mikela Ristoski u kategoriji atletičarki s pteškoćama u dalju osvojila je brončanu medalju. Mikela je u trećoj seriji skočila 5.52m što je bilo dostatno za broncu.

Nisam razočarana s broncom. Već gotovo godinu dana vučem ozljedu pete skočne noge i to me očito sputavalo da ostvarim bolji rezultat. Konkurencija je bila izuzetno jaka i kada je Poljakinja Karolina Kucharcyk postavila novi svjetski rekord tada je bilo očito da više ne mogu. No, još jednom ću reći, i kada sam ozljeđena, ja se uvijek s velikih natjecanja vraćam s odličjem. Ostaje mi da konačno saniram tu nezgodnu ozljedu petnog trna kako bih u slijedećoj sezoni mogla u potpunosti ući spremna za izazove koji me očekuju za ostvarivanjem paraolimpijske norme“, izjavila je Mikela Ristoski neposredno po okončanju natjecanja u Berlinu.

Nova europska prvakinja i svjetska rekorderka je Poljakinja Karolina Kucharcyk sa 6.14m, a srebrena je Portugalka Erica  Gomes s 5.68m.

U poslijepodnevnom natjecanju nastupit će u bacanju diska paraolimpijac Velimir Šandor.

Trenutni saldo hrvatskih medalja u Berlinu je dva zlata, dva srebra i tri bronce.

D.J.

Comments are closed.