MILANA BORJAN veličala RSK i Mladića, dobila 15 dana zatvora: Hrvatska je državljanka

Mediji su danas objavili kako je U policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom osumnjičenom za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, osumnjičena 43-godišnjakinja, koja prebiva na području Srbije, na društvenim je mrežama iz mržnje objavljivala sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske (fotografije i glazbeni sadržaj) i veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu čime je počinila navedeni prekršaj. Radi se o veličanju RSK i ratnog zločinca Ratka Mladića.

Uz optužni prijedlog je privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje joj je rješenjem određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, navodi se u policijskom priopćenju.

Iz izvora bliskih kninskom redarstvu, redakciji Bujice potvrđen je identitet uhićene 43-godišnjakinje koju se sumnjičilo “za izražavanje mržnje prema Hrvatima i Hrvatskoj na društvenim mrežama”…

Riječ je o Milani Borjan, koja – osim srbijanskog – ima i hrvatsko državljanstvo, tvrdi Bujica.

Milana Borjan (rođena Pajić) rodom je iz Plavnog pored Knina, odakle je i nedavno uhićeni pjevač Rajko Lalić, koji je nastupao po dernecima raznih srpskih udruga s Banovine i Dalmacije, autor pjesme “Rodni Kninu stari srpski grade, šta u tebi sad ustaše rade”, također kažnjen zatvorom zbog četnikovanja.

Zanimljivo je da Milana Borjan nosi isto ime i isto prezime kao i golman nogometne reprezentacije Kanade i Crvene Zvezde Milan Borjan, poznat po provociranju hrvatskih navijača u Kataru. Za sada nije potvrđeno (niti demantirano) da su Milan i Milana Borjan u rodbinskoj vezi, iako su oboje iz okolice Knina.