Milanović došao u Zadar, ali zbog HOS-a odbio sudjelovati na obilježavanju VRO Maslenica. “Povukao i načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Robert Hranja i sve ostale”

"Prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici"...

U službenom protokolu viđene su osobe s obilježjima HOS-a koje predsjednik smatra neprimjerenima…

Prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici“, dodao je Jelić.

Tako se danas nažalost ponavljaju Okučani i obilježavanje VRO Bljesak u Okučanima kada je predsjednik također odbio sudjelovati u svečanosti zbog obilježja HOS-a, dajući intervju za vrijeme intoniranja nacionalne Hrvatske himne “Lijepa naša” ne pozdravivši istu, što je dužnost svakog građanina a posebno predsjednika države. Tad se pokupio i otišao ne pozdravivši himnu kao predsjednik države kojoj je on na čelu…

Otišao je i danas. Pa što onda, održat će se i održana je obljetnica i bez Milanovića te prisustva  svih onih kojima smetaju obilježja pripadnika HOS-a , regularnih hrvatskih ratnih postrojbi koje su prolijevale krv i ginuli za današnju Hrvatsku (dok su neki prodavali usisavače po Zagrebu) te omogućili, zajedno sa svim ratnim postrojbama Milanoviću i svim ostalima da se natječu za predsjednike države, vlade, saborskih zastupnika u nezavisnoj , samostalnoj i demokratskoj državi, stečenoj na krvi hrvatskih branitelja, bili oni pripadnici, Gardijskih, pričuvnih, HOS-a i ostalih ratnih postrojbi.

Operacija Gusar, popularno zvana operacija Maslenica je uzela veliki danak (živote i teška ranjavanja)) pripadnika hrvatskih ratnih postrojbi!

Gubitci

Hrvatska strana: Za vrijeme napadnih djelovanja tijekom operacije, od 22. do 25. siječnja, poginulo je 13 hrvatskih branitelja, sljedeća dva dana (26. i 27. siječnja) u obrani dostignutih crta poginulo je još 6, a 70 pripadnika HV-a je ranjeno. U snažnim topničko-raketnim i tenkovskim, a povremeno i pješačko-diverzantskim, napadima srbočetničkog agresora koji su uslijedili odmah nakon “Maslenice”, do 31. ožujka 1993. broj poginulih hrvatskih branitelja popeo se na stravičnih 127 poginulih hrvatskih branitelja.

Srbočetnička i JNA agresorska strana gubitci:
Srpska vojska Krajine je pretrpjela znatno teže gubitke od hrvatskih snaga; samo u jednoj zasjedi na Velebitu poginuo je 21 srpski vojnik, te se procjenjuje da je na srpskoj strani poginulo ukupno 490 vojnika.[36] Broj ranjenika je zacijelo bio i veći od broja poginulih, te su takvi gubici ozbiljno uzdrmali Srbe.  Tako je VRO Gusar-Maslenica preokrenula tijek obrane od srpskog agresora u svoju korist.
Naime, ozbiljnom državniku ili predsjedniku ovako brutalno napadnute, porušene i uz ogromnu žrtvu stvorene Hrvatske države nikad ni u primisli ne bi smjelo zasmetati to što su branitelji iz ratne postrojbe HOS-a došli odati počast svojoj braći po oružju. On sa njima nije ni došao te ima svoj službeni predsjednički protokol , kojega je dužan iz pijeteta prema svim ogromnim žrtvama palim u VRO Maslenica održati, a sve ostalo je za čovjeka koji cijeni ogromnu hrvatsku žrtvu, mahom njegovih vršnjaka u vrijeme Domovinskog rata, trebalo bi ostati po strani, pa poslije on i svi drugi neka govore što žele.
Ali, ovo je već drugi put da Milanović napušta veliku, ogromnu i tužnu obljetnicu, pa se tu postavlja pitanje, zašto je tomu tako. Prisjetimo se samo “proslave VRO Oluja u Kninu” koja je bila sve, samo ne proslava, proslave pobjedničke hrvatske vojske, u Okučanima VRO Bljesak, i danas VRO Maslenice. Nešto tu stvarno nije dobro posloženo u glavama onih “ljevičara i antifa” koji nikada niti ne dolaze na obljetnice kao da hrvatski branitelji svojom krvlju i ogromnom žrtvom nisu branili i stvorili i njihovu Hrvatsku…
Nije dovoljno samo odabranima podijeliti u Uredu nekakva odličja i kititi ih kao glavne pijetle u Hrvatskoj dok s druge strane imamo na stotine heroja, srca velikog kao Velebit, koji su u obrambenom Domovinskom ratu odradili srpskog neprijatelja onako kako je i zaslužio, ali se takvih samozatajnih junaka danas više nitko niti ne prisjeća, pa stoga niti ne čudi ovo ponašanje danas na 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica ’93, na koju je predsjednik odbio doći na svečanost zbog tzv HOS-“ustaških obilježja”! Ne to nije nikakav izgovor. Možda bi bilo primjerenije da je rekao da bi na ovoj obljetnici želio vidjeti i predstavnike SDSS, SNV, Srbije, kao i mnogih predstavnika iz EU i ostalih, koji unisono potpiruju i stvaraju nekakav privid “ustaša” u Hrvatskoj i od toga jako dobro žive.
Uostalom, bivši predsjednik Joispović je podijelio odličja pripadnicima HOS-a, na što je Milanović izgleda zaboravio, a pripadaju istoj partiji.
Dok sadašnji predsjednik “bježi” s obljetnica gdje se pojave HOS-ovci, bivši predsjednik, ljevičar je davao odličja upravo HOS-u…
Može Milanović, Pupovac ili bilo tko osobno misliti što god želi, ali dok u korijenu hrvatske države stoji Domovinski rat i hrvatske branitelje kao temelj hrvatske države, službeno i u svakoj prigodi moraju biti ponizni pred HOS-om ili pozdravom iz obrambenog Domovinskog rata “Za Dom Spremni”….Jednostavno moraju to poštovati bez fige u džepu ili omalovažavanja Domovinskog rata , a samim tim i svih hrvatskih branitelja među kojima su i Hrvatske obrambene snage HOS.BIVŠI PREDSJEDNIK LJEVIČAR ODLIKOVAO HOS-ovce”USTAŠE”, A PUČKA PRAVOBRANITELJICA LJEVIČARKA TRAŽI OŠTRE SANKCIJE ZA TE”USTAŠE”!TKO TU KOGA?

M.M.Viribus unitisVezane vijesti;

(VIDEO) VRO Maslenica – 5 minuta za sjećanje…PREKRETNICA U DOMOVINSKOM RATU!