Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Milanović: Neću poštovati upozorenje Ustavnog suda, prezirem upozorenja

Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u srijedu da neće poštovati upozorenje Ustavnog suda, da upozorenja prezire i da će raditi kako mu nalaže savjest.

 

„Na upozorenja gledam s prijezirom, ne mogu mi ništa, krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokraciju. To neću  poštovati i učinit ću ono što mi moja savjest nalaže, a to je briga o funkcioniranju sustava”,  izjavio je Milanović nakon posjeta Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

“Ustav ne prijeći, obrazloženje ne može biti  da nije u duhu Ustava, u liberalnoj demokraciji ono što nije zabranjeno je dopušteno građanima, a ja sam građanin”, dodao je, prenosi Dijalog.hr pisanje Hine.

Milanović smatra da je upozorenje Ustavnog suda potpuno neutemeljeno, te da je umjesto toga trebao donijeti odluku ili rješenje, dok je za upozorenje Državnog izbornog povjerenstva (DIP) kazao da ga je moralo napisati.

Priznao je da je bio grub i pun srdžbe u komentarima o Ustavnom sudu i poručio da će po potrebi biti grub i dalje, no da je sve rekao.

“Kolinda Grabar Kitarović je u kampanji za predsjednicu Republike dok je bila predsjednica cijelo vrijeme ‘kao Mila Gera’ obilazila skupove HDZ-a, ‘bila Vegeta u svakom jelu HDZ-a’. Neka mi objasne koja je razlika,” poručio je.

„Što se tiče mog nastupanja ja sam predsjednik Republike i budući premijer uskoro”, rekao je i objasnio da će se suzdržavati od toga da govori da će biti premijer, nego će umjesto toga govoriti da će uskoro biti premijer. Nije, kaže, odlučio ide li na europske izbore.

Ponovio je da „rijeke pravde dolaze, novi konji i Treća Republika koja će zahtijevati ustavne promjene iz iskustva”.

Butković, brat i kamioni

Milanović je komentirao i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zbog objave na Facebooku.

Ne insinuiram o poslovima njegova brata s državom već govorim opće poznatu stvar i notornu činjenicu, da je ostavio posao policajca i krenuo u posao s kamionima kao podizvođač na megaprojektima koje vodi ministarstvo gdje je njegov brat ministar.

„ Žao mi je što svom bratu nisam tako nešto omogućio”, ustvrdio je.

Butković je objavio da dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Milorad Dodik, u društvu Aleksandra Vučića i srpskog patrijarha Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države.

Ona poznata rečenica Stjepana Radića mogla bi se vrlo lako primijeniti i na Milanovića: Ne srljaj ko gusak u Laktaše!, napisao je Butković uz poveznicu na tekst u Jutarnjem listu „Vučić, Dodik i Porfirije objavili srpski osvajački program: Krećemo točno 5. i 6. svibnja!”.

Na to je Milanović postavio pitanje Butkoviću isto na Facebooku: “Kako ide bratov posao s kamionima i posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banja Luci?”

Najnovije

DIP: HDZ 64, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 13, Most 9 mandata

DIP je objavio preliminarne rezultate parlamentarnih izbora na uzorku od 58,78% obrađenih biračkih mjesta.   Prema prvim preliminarnih rezultatima HDZ osvaja 64 mandata,  SDP-ova koalicija “Rijeke...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...