Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Milić uzvratio Milanoviću: Neka se on drži svojih jataka

Glasnogovornik Vlade Marko Milić osvrnuo se nakon sjednice Vlade i na svoj slučaj o kojem je odluku danas donijelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, a komentirao je žestoki napad Zoran Milanovića.

 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa donijelo je odluku da glasnogovornik Vlade Marko Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj tvrtki.

Za to je glasala većina članova Povjerenstva, no ne i predsjednica tog tijela Aleksandra Jozić-Ileković koja je smatrala da Milića treba kazniti zbog povreda zakona.

“Nisam utjecao na zaposlenje Dujmovića. Svi trebamo izvlačiti pouke i biti oprezniji i ja ću to prihvatiti i izvući određene lekcije i pouke i biti odgovoran maksimalno u obnašanju svoje dužnosti. Ali, tu povlačimo jednu crtu razdjelnice. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo, nisam ni na što utjecao niti sam mogao utjecati”, kazao je Milić nakon sjednice Vlade.

Činjenicu da je predsjednica Povjerenstva imala izdvojeno mišljenje i smatrala da ga treba kazniti, Milić je komentirao jednom riječju –  “demokracija”.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je kazao da su neki zbog ovakvog postupka “završili iza rešetaka”.

“Neka se on drži svojih jataka i neka opravdava ili relativizira tuđe postupke, ne treba se puno osvrtati na ovo. On je jedan od političara koji pokazuje obrazac svog rada. Zazivati političkim neistomišljenicima hapšenja, pritiskati institucije koje bi trebale raditi neovisno…”, rekao je Milić o predsjedniku, prenosi Maxportal pozivajući se na Hinu.

Kazao je da je uvjeren da će oporba će krenuti zloupotrebljavati činjenicu da je predsjednica Povjerenstva imala izdvojeno mišljenje. ‘Moramo se prisjetiti koliko je oporba radila pritisak kod njenog izbora i proglašavala je instrumentom vladajućih. Ovo je dokaz da nije”, poručio je Milić.

“Naša politička stranka itekako brine o adekvatnom položaju žena i u izvršnoj vlasti, i dužnostima koje obnašaju u HDZ-u, posebice u europskim krugovima. To će ostati naša politika i pristup. Pričekajte da se liste objave”, komentirao je Milić na pitanje zašto nema žena kao nositelja lista u HDZ-u.

“Kad gledate cjelinu vidjet ćete da smo vodili računa o tome”, poručio je.

Milić nije želio otkriti na kojoj će on sam biti listi, hoće li biti na listi za europske ili parlamentarne izbore.

“Nisam o tome razmišljao, imam druge prioritete i ovo iskustvo koje sam stekao rada s novinarima je vrlo korisno”, poručio je Milić upitan bi li volio biti na listi za europske izbore.

Najnovije

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...

Nove izlazne ankete: HDZ 59, ‘Rijeke pravde’ 43, DP 13, Most 11, Možemo 10…

Točno u 19 sati zatvorena su birališta u Republici Hrvatskoj, a u isto vrijeme objavljene su i prve izlazne ankete koje je provela agencija...

Rakitić: ‘Hajduk je uvijek uz mene, fantastičan bi bio povratak Modrića u Dinamo’

Foto:Instagram   Legendarni bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za Zagreb.info. Rakitić, koji je s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018....

Dubai pogodila najveća olujna kiša u povijesti

Foto:Screenshot/HRT   Dubai, financijsko središte Bliskog istoka, paralizirala je najveća olujna kiša u povijesti. Poplave koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate odnijele su jedan život, a...