Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Milinović ide na izbore s Domovinskim pokretom

Darko Milinović, bivši ministar u HDZ-ov Vladi, danas predsjednik stranke Lipo, prije dva tjedna je najavio da ide na parlamentarne izbore, a za Maxportal je neslužbeno potvrđeno kako će se za Sabor boriti  u koaliciji s Domovinskim pokretom.

 

Nakon isključenja iz HDZ-a Milinović je osnovao regionalne stranku LiPO ( Lika, primorje i otoci), kaže ima oko 2.000 članova, a na županijskim izborima osvojili su oko 10 tisuća glasova.

Nekad ministar, danas vijećnik u Županijskoj skupštini, u podcastu Krešendo kod Hrvoja Krešića prije dva tjedna je najavio je da se vraća u državnu politiku i da će se natjecati za Sabor.

Željeli smo provjeriti više pojedinosti o suradnji s Domovinskim pokretom, hoće li biti na njihovoj listi, ili će biti riječi o stranačkoj koaliciji, a  Milinović, koji je danas dežurni i obavlja porode, kratko nam je odgovorio:

“U završnim smo pregovorima koje bi trebali finalizirati idući tjedan. U svakom slučaju idemo na izbore i očekujem potvrdu dobrih rezultata sa županijskih izbora. Ne mogu duže pričati jer idem u ordinaciju na porod”, telegrafski je prenio Milinović, objavio je Maxportal.

Domovinski pokret i  Darka Milinovića inače mnogo toga povezuje. I jedna i druga stranaka u većini je sastavljena od bivših HDZ-ovaca ( i drugih stranaka desnice), a velika podudarnost stavova vezana je za Istanbulsku konvenciju.

Penava je ovaj tjedan najavio da će, ako osvoji vlast, deratificirati Istanbulsku konvenciju, a Milinovićev sukob s HDZ-om započeo je kad na Predsjedništvu stranke glasovao protiv prijedloga da se u Saboru usvoji Istanbulska konvencija.

Očekuje se da će Milinović biti na listi ( možda čak i nositelj) u 7. izbornoj jedinici gdje će mu  glavni takmac biti HDZ-ov Tomo Medved.

Najnovije

Kongres odobrio Ukrajini milijarde dolara; Rusija: To će uništiti Ukrajinu

Foto:Screenshot HRT   Nakon što su republikanci tjednima odgađali glasanje u Zastupničkom domu američkog Kongresa, večeras je napokon prihvaćen paket pomoći Ukrajini vrijedan 60 milijardi dolara....

Biblijska poruka 21.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Čiji glas slijedim u životu?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 10, 11-18 Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik...

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....