Ministar Krstičević izrazio sućut obitelji preminulog pripadnika HV-a u Afganistanu!…Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život…

Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život...

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske i izrazio sućut obitelji…

„U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut.

Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod.

Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život.

Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika,izvijestio je MORH.

Počivao u miru Božjem.“

Podsjetimo; 

Damir Krstičević je rekao danas kako je zbog ovog slučaja spreman i preuzeti odgovornost. “Kao ministar obrane, spreman sam preuzeti političku odgovornost za ovaj događaj. Ministarstvo obrane i Vlada RH pružit će svu moguću pomoć. Zgroženi smo ovim događajem, osuđujemo ovakav napad na hrvatske vojnike koji sudjeluju u operacijama diljem svijeta u potpori mira i sigurnosti”, kazao je Krstičević.

OBUČENI ZA AKTIVNOSTI KOJE SU OBAVLJALI

Pojašnjavajući što se dogodilo također je rekao kako su vojnici ozlijeđeni u redovitoj aktivnosti te da oni ne sudjeluju u borbenim već imaju mentorske i savjetničke uloge. “To je redovna aktivnost, svaki dan su išli u taj kamp, ali svaka operacija nosi svoj rizik, a sada smo se nažalost u to i uvjerili”, kazao je ministar ističući kako su sva trojica vojnika bila obučena za ono što u Afganistanu rade.

Riječ je, podsjetimo, o dva skupnika i jednom desetniku.

Preminuo je teško ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske u Afganistanu!

Jedan od njih je iz Osijeka, jedan iz Vinkovaca, a jedan iz Sesveta. Preminuli hrvatski vojnik je 1992. godište i u MORH-ovom sustavu je pet godina, dok su druga dvojica 1992. i 1987. godište. Svi su zbrinuti u Afganistanu, a u Hrvatsku će biti prevezeni čim budu u stabilnom stanju.

M.M.