Ministar Medved o Bajaginim nastupima bez svoga stava: ‘Branitelji imaju demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja’

To, ni u kojem slučaju, nije zastrašivanje, već demokratsko pravo branitelja na izražavanje svoga stava”, zaključio je Medved, bez izjašnjavanja svog stava i mišljenja o dolascima srpskih pjevača koji su podizali moral srpskom agresoru na Hrvatsku,..

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak da izjašnjavanje nekih braniteljskih udruga o tome koji pjevač smije gdje nastupiti, zbog čega je, primjerice, nedavno otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu, nije nikakav oblik zastrašivanja, već demokratsko pravo na izražavanje svoga mišljenja.

Upitan pred početak Vladine sjednice misli li uskoro razgovarati s braniteljima jer su ovoga ljeta branitelji u Karlovcu i nekim drugim mjestima određivali tko bi tamo mogao pjevati, a tko ne, Medved je odgovorio da kontinuirano razgovara s braniteljima, a u spomenutim slučajevima ne radi se o zabranama.

“Dakako da ćemo razgovarati, ali tu ne možemo nikako govoriti o zabranama, nego o demokratskom pravu izjašnjavanja oko određenih pitanja”, rekao je ministar.

“Hrvatski branitelji, kao i sve druge strukture i skupine u ovome društvu, imaju demokratsko pravo dati svoje mišljenje, a organizator je taj koji odlučuje”, kazao je.

To, ni u kojem slučaju, nije zastrašivanje, već demokratsko pravo branitelja na izražavanje svoga stava”, zaključio je Medved, bez izjašnjavanja svog stava i mišljenja o dolascima srpskih pjevača koji su podizali moral srpskom agresoru na Hrvatsku, ponavljajući uvijek istu misao da je to demokratsko pravo izjašnjavanja, kojem je trebao pridodati i ono MORALNO PRAVO izjašnjavanja hrvatskih branitelja o neželjenim srpskim prodavačima magle po Hrvatskoj.H

I.V.