MINISTAR Medved se čudi što agresorska Srbija ne dijeli informacije o nestalim osobama…

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je u četvrtak nakon sjednice Vlade da nema znatnog napretka u pronalaženju nestalih građana Hrvatske bez obzira na nacionalnu pripadnost, te iskazao čuđenje i nezadovoljstvo zbog “izostanka doprinosa Srbije u dijeljenju informacija o sudbini nestalih osoba”,zaboravljajući pri tom na jalovu aktivnost hrvatskog pravosuđa i ministarstva vanjskih poslova…

Upitan ima li napretka danas, naspram vremena prije nego je srbijanski predsjednik Vučić došao u Hrvatsku, Medved je naglasio da nema.https://www.braniteljski-portal.com/prevareni-ministarstvo-hrvatskih-branitelja-aleksandar-vucic-donio-podatke-o-vec-nadenim-osobama

“Nema napretka, nažalost. Hrvatska u okviru svojih zakonom propisanih radnji, ali i vladino povjerenstvo, vrlo “profesionalno i odgovorno rade svoj posao”, a nažalost što se tiče Srbije nema nikakvog napretka”, istaknuo je.

-Pitanje uredništva Braniteljskog portala:Protiv koga smo se borili u Domovinskome ratu?…Gdje je nestao srbočetnički agresor na Hrvatsku?…

Na opasku novinara da isto stajalište ima Srbija koja tvrdi da Hrvatska izrađuje pravnu regulativu koja njima otežava posao, Medved je rekao kako ne zna na koji način bi im to moglo smetati.

“Ne znam u kojem kontekstu im to može otežavati posao. Jasna je nadležnost Hrvatske, postupanje u traženju nestalih osoba, građana Hrvatske bez obzira na nacionalnu pripadnost, ekshumacija i identifikacija”, rekao je.

Istaknuo je da je to cjelokupan proces koji provodi Hrvatska na svom teritoriju “i u nadležnosti prema svojim građanima”.

“Prije nekoliko dana imali smo identifikaciju u Zavodu za sudsku medicinu.Postupajući prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti pozvali smo članove obitelji profesionalno, odgovorno i humano. Tako postupamo u svakom slučaju”, kazao je.

Upitan očekuje li ga još jedan sastanak, Medved je rekao da kontinuirano održavaju tematske sastanke bilo na bilateralnoj razini ili u okviru međunarodnih organizacija.  “Kontakti su kontinuirani, sastanci se održavaju permanentno. Posljednji sastanak, rekao je, bio je prije par mjeseci.

-“PREVARENI”: Ministarstvo hrvatskih branitelja- Aleksandar Vučić donio podatke o već nađenim osobama…

Na pitanje hoće li hrvatska priječiti Srbiju kod otvaranju poglavlja 23 (Pravosuđe i temeljna prava) u pregovorima s EU, Medved je kazao da Srbija ima vrlo jasno preuzete obveze, ne naglašavajući pri tom koje su to obveze i kojem su stadiju.H


OPASKA

Tko je izvršio uvid i tko je u krajnjem kriv što su kod provjere u slučajevima nestalih osoba hrvatske institucije otkrile da su zapravo prevarene?…

-Naime,citirajući tekst objave ministarstva -(no provjerom je utvrđeno kako se odnose na slučajeve osoba koje su već pronađene, a čiji su osobni podaci vrlo slični osobnim podacima osoba za kojima Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga, objavilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja)– može se samo zaključiti da su hrvatske institucije ili pojedinci ovom jako osjetljivom predmetu nestalih osoba pristupile “formalistički”, slijepo vjerujući  srbima, ili da su ovdje čak i srpske službe podmetnule slične podatke, ukoliko su u sve ovo bile involvirane, a jesu. Jednom riječju; Ovo se nije smjelo dogoditi i to je skandalozno i neodgovorno, ponajprije poradi obitelji koje su polagale i polažu nadu u hrvatsku ozbiljnost , ali ovaj put je prevladao formalizam i neozbiljnost.

-VAŽNO – OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ POVODOM POSJETE SRPSKOG PREDSJEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA REPUBLICI HRVATSKOJ…

Braniteljski portal je pisao i upozoravao o srpskim lažima i o Vučiću kao čovjeku koji je jako sklon- ne/uvjerljivim lažima, da ponekad i sam u njih povjeruje, po uzoru na srpskog taticu,Dobricu Ćosića koji je rekao da je LAŽ nacionalni interes srbije.

-OTVORENO PISMO Predsjednici Republike Hrvatske: Zašto baš sada poziv Vučiću za posjet Hrvatskoj?

Na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović- kako je rekla, došao je jedan sasvim drugi Vućić, “onaj Europski” ali se nasanjkala ili naivno nasjela na srpske laži koje su od srpskog državnog interesa, a koje taj isti Vučić obilato koristi protiv Hrvatske i njenih naivnih političara, koji su čak otvorili neka poglavlja da Srbija preko kostiju POGINULIH I NESTALIH hrvatskih branitelja nezasluženo uleti u EU.

JEDNA U NIZU SRPSKIH LAŽI-VIDEO

ALEKSANDAR VUČIĆ ZANIJEKAO DA JE IKADA BIO U GLINI! Laž je srpski državni interes…VIDEO…