Ministar Medved: Sredstva za branitelje osigurana su u proračunu…Vučić nema što komentirati donošenje naših zakona…

Komentirajući izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ministar Medved je rekao kako Vučić nema nikakve osnove ulaziti u prostor Republike Hrvatske niti komentirati donošenje i reguliranje naših zakona. Budimo svjesni da je Srbija bila agresor u Domovinskom ratu, hrvatska vojska je pobijedila, Hrvatska je vodila obrambeni rat...

Vučić nema nikakve osnove ulaziti u prostor Republike Hrvatske niti komentirati donošenje i reguliranje naših zakona. Budimo svjesni da je Srbija bila agresor u Domovinskom ratu, hrvatska vojska je pobijedila, Hrvatska je vodila obrambeni rat. foto/screenshot-hrt

Ministar Medved: Sredstva za branitelje osigurana su u proračunu…

Ministar braniteja Tomo Medved gostujući u Temi dana rekao je kako će se izdvajanja iz po novom Zakonu o braniteljima u 2018. godini povećanje u programu Minisrstva hrvatskih branitelja povećanje od 219 milijuna kuna, Ministarstva rada 64 milijuna kuna s tim da se u 2019. godini u Ministarstvu rada povećanje od 250 milijuna kuna.

Kao najznačajnije u Zakonu ministar je naveo otvaranje rokova za priznavanje statusa hrvatskih branitelja i ratnih invalida, naknada za nezaposlene branitelje te intenzivno stambeno zbrinjavanje. Ministar je rekao kako će se najveći dio mjera stupiti na snagu donošenjem zakona, a jedan dio 2019. godine. Potvrdio je da je svaka mjera donesena u dogovoru s Ministarstvom financija i da su za sve osigurane pozicije u proračunu.

Đuro Glogoški rekao je kako nisu odustali od zahtjeva da ovaj zakon preraste u ustavni. Kaže da su branitelji iznenađeni da su se u Saboru ponovno vodila politička prepucavanja jer jedan dio zastupnika nije dobro pročitao zakon. Nažalost dio njih ne prepoznaje problematiku jer nisu upoznati sa problemima njihove populacije. Branitelji nisu potpuno zadovoljni ovim prijedlogom i pokušat će do drugog čitanja unijeti neke manje izmjene, rekao je Glogoški, za HRT.

Komentirajući izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ministar Medved je rekao kako Vučić nema nikakve osnove ulaziti u prostor Republike Hrvatske niti komentirati donošenje i reguliranje naših zakona. Budimo svjesni da je Srbija bila agresor u Domovinskom ratu, hrvatska vojska je pobijedila, Hrvatska je vodila obrambeni rat.

Ministar je rekao kako će se problemi 82 tisuće branitelja koji su nezaposleni i bez stalnih primanja riješiti kroz mjere zapošljavanja i kroz mjeru reguliranja statusa. U tom smislu, kaže, iznenađen je izjavama pojedinih zastupnika čije su izjave kontradiktorne – s jedne strane težnja za zapošljavanjem branitelja, a s druge strane protivljenje tome, donosi HRT.

Srbočetnički agitator Aleksandar Vučić krojio bi zakon o Hrvatskim braniteljima…(VIDEO)

T.H.

Comments are closed.