Ministarstvo sufinancira troškove tehničke potpore proslava Dana pobjede u Kninu i u drugim gradovima

Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost...

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje te važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj, izvijestilo je u nedjelju to ministarstvo.

U priopćenju za javnost u povodu učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)financira koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja navodi da zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO “Oluja” je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa i aktivnosti poput: hodnje putevima “Oluje”, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu “Oluja”, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Organizacija tih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo. Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini, podsjeća Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost, stoji na kraju priopćenja.Hina

T.H.