Srijeda, 29. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Ministri o radu vlade optimistični i uvjereni da će dočekat puni mandat

Uoči sjednice Vlade i prije izvješća o radu Vlade u proteklih godinu dana koje će danas u Hrvatskom saboru iznijeti premijer Andrej Plenković, ministri u Vladi u srijedu su ocijenili da je ovo Vlada stabilnosti te optimistično govorili o dosadašnjem i o nastavku rada Vlade za koju smatraju da će dočekati puni mandat te postignućima u resorima kojima su na čelu.

“Bio je niz otegotnih okolnosti, ali ovo je vlada stabilnosti, vlada koja će naći rješenje za sva otvorena pitanja”, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Najvažnijim u svom resoru smatra to što je Ministarstvo branitelja, uz potporu Vlade i zajedno s udrugama iz Domovinskog rata, dostavilo u Hrvatski sabor jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima koji će, rekao je, regulirati statusna i materijalna pitanja najranjivijih u braniteljskoj i stradalničkoj populaciji.

Na zamolbu da komentira neke tvrdnje da se na taj način branitelji pretvaraju u SUBNOR, Medved je rekao da je to “apsolutno neprihvatljivo”.

Dugi niz godina odnos prema braniteljskoj i stradalničkoj populaciji nije bio odgovarajući, zadiralo se u njihova prava, a na nama je da uspostavimo odgovarajući odnos društva prema njima i korak po korak provodimo aktivnosti da bi im život bio kakav su i zaslužili, rekao je Medved.

Ministar Kujundžić: Uvijek može bolje 

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da ima dobrih rezultata, ali da “uvijek može bolje”.

“Sa resorom zdravstva nikada se ne može biti zadovoljan, uvijek može bolje”, rekao je Kujundžić te dodao kako je tu napravljeno puno stvari te je nabrojio pet koje smatra važnima.

Konkretno, funkcijski su konačno spojene bolnice, napravljena je prioritetna lista čekanja, pokrenut je Imunološki zakon i nađen partner na tragu rješenja, riješeni su palijativni kreveti, oko 300, i respiracijski centri gdje će biti smješteni ljudu koji ne mogu živjeti bez umjetnih pluća, naveo je ministar Kujundžić.

Govoreći o dugovima u zdravstvu, Kujundžić je rekao kako bi najviše volio da u Hrvatskoj “konačno nađemo financijsko rješenje koje garantira visok stupanj zdravstvene zaštite kakav imamo i sada” te da to možemo pratiti i u budućnosti.

Na pitanje hoće li u sadašnjem sastavu vlada dočekati kraj mandata, odgovorio je: “Zašto ne bi?”

Ministar Kuščević kaže da je vlada odlučna i da zna šta hoće

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra da je Vlada ispunila većinu zadanih ciljeva, a to se, kaže, vidi iz rasta BDP-a, pada javnog duga i drugog. Kod Agrokora, Vlada se pokazala da je odlučna i da zna šta radi, spriječila je veliku ekonomsku katastrofu i “omogućila plaću za nekoliko desetaka tisuća ljudi i brojne  dobavljače”.., kaže.

U njegovu resoru prioritet im je “digitalizacija javne uprave, državne službe” i tu je Kuščević “jako zadovoljan” jer su, kako ističe, kod sustava e-građani uspjeli da za 10-ak dokumenata građani ne trebaju obilaziti šaltere već ih mogu dobiti “iz fotelje”, a tako će i nastaviti. Tu je i zakon o agencijama, o ustoju državne uprave, navodi.

Upitan što će biti s malim općinama budući da ima nekih sa svega 200 stanovnika, Kuščević kaže da im to trenutno nije prioritet. “Vidjet ćemo dogodine”, dodaje.

Optimistično je rekao kako je uvjeren da će Vlada dočekati kraj mandata.

“I ne samo to, dobit ćemo još jedan mandat”, uvjeren je Kuščević.Autor Hina

I.V.

Najnovije

Radić o raskolu u DP-u: To vi gledate izvana, mi iznutra to ne vidimo tako. Nismo mi stranka pingvina i papagaja

Foto:Screenshot/N1   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić bio je gost Novog dana sa Sandrom Križanec. “Ja bih se trebao braniti od apokrifnih optužbi na apokrifan način....

Anušić odgovorio Milanoviću: “To uzrokuje političku nestabilnost”. Otkrio i hoće li mu biti suparnik na predsjedničkim izborima

Foto:Dnevnik Nove TV   O kritikama Zorana Milanovića, vojnim planovima i troškovima, ali i njegovim ambicijama u predsjedničkoj utrci reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Pezo Moskaljov,...

Tužba U ime obitelji: Index osuđen zbog diskriminacije katolika na Županijskom sudu u Zagrebu

Foto:Narod.hr   Županijski sud u Zagrebu presudio je nakon pet godina nepravomoćno da su Index.hr i njegovi novinari Vojislav Mazzocco i Hrvoje Marjanović diskriminirali osobe katoličke...

Biblijska poruka 29.5.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Kalež patnje ili opasno sanjarenje o prvim mjestima

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 10,32-45 Putovali učenici uzlazeći u Jeruzalem. Isus je išao pred njima te bijahu zaprepašteni, a oni koji su išli za njima, prestrašeni. Tada...

Dan OSRH-a i Dan kopnene vojske; Anušić: Nastavljamo graditi vojsku koja će u svakom trenutku biti spremna odgovoriti

Foto:Hrvatska uživo   Dan je Hrvatskih oružanih snaga i Dan kopnene vojske. Obilježava se u povodu 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske. Hrvatska vojska je bila i...