Mirando Mrsić ekspresno izbačen iz SDP-a

Za taj su prijedlog glasovali svi nazočni članovi Predsjedništva osim Biljane Borzan koja je bila suzdržana. Na sjednicu nisu došli Bojan Glavašević, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Boris Lalovac...

Mirando Mrsić izletio iz SDP- Mrsić u sredini
GLAVNI odbor SDP-a izbacio je Miranda Mrsića iz stranke. Mrsić je izbačen većinom glasova: 40 prisutnih na glasanju je bilo za izbacivanje, sedam je bilo protiv.
Bilo je pitanje o kvorumu sastanka, no on je ipak utvrđen. U svojem završnom govoru, predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je da su Mrsićevi napadi bili usmjereni protiv njega osobno. Bernardić je dodao kako žali zbog odluke te da se nada kako je ovo posljednji put da se nekog izbacuje iz stranke, piše N1.
Na današnjoj je sjednici Glavnog odbora na funkciju političkog tajnika SDP-a imenovan Davorko Vidović.
Mrsić ranije bio u Predsjedništvu stranke
Podsjetimo, saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić ranije se odazvao pozivu Predsjedništva stranke da se očituje o njihovu zahtjevu da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog zakona o doprinosima te se na sjednici zadržao samo tri minute nakon što je zatražio pismeno obrazloženje razloga zbog kojih bi trebao povući svoj prijedlog, a Predsjedništvo se odlučilo predložiti Glavnom odboru da se Mrsića isključi iz stranke.
Za taj su prijedlog glasovali svi nazočni članovi Predsjedništva osim Biljane Borzan koja je bila suzdržana. Na sjednicu nisu došli Bojan Glavašević, Peđa Grbin, Mihael Zmajlović i Boris Lalovac.
Predložena i smjena glavnog tajnika
Predsjedništvo je predložilo i smjenu glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića.
L.K.

Comments are closed.