MLADEN PAVKOVIĆ: Pupovac  laže i obmanjuje, a državni vrh – šuti!

Na te monstruozne srpske provokacije mora se i treba odgovarati, jer većina onih koji prate televiziju ili čitaju novine uvjereni su da je Pupovac „u pravu“, tim prije što se njegovi govori i razmišljanja objavljuju bez – komentara...

milorad pupovac
foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sve dok će mu tzv. hrvatski nacionalni mediji, od televizija do dnevnih i tjednih novina, pridavati pažnju koju ničim ne zaslužuje, Milorad Pupovac, kako ga neki zovu i Srbin po zanimanju, nešto će „značiti“ na političkoj sceni. Naime, njegovo sudjelovanje na komemoraciji za sedmoro  Srba ubijenih i nestalih u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u Uzdolju, pokraj Knina, u nedjelju, 6. kolovoza, u informativnim emisijama, na nacionalnim televizijama dobilo je prostora isto ili čak i više nego održavanje sinjske Alke! Taj kontraverzni  politikant, koji ništa drugo u Hrvatskoj ne radi već gdje god stigne prenosi mišljenje Srba iz Srbije, ovog je puta izjavio da „treba naći inspiraciju i priznavanje stradanja jednih i drugih“ te (čujte sad ovo!) „nećemo sada brojati  koliko je na kojoj strani poginulo!“.

Na te i takve skandalozne izjave, po pravilu,  gotovo  nitko iz državnog vrha ne reagira, već se to prihvaća kao nešto posve „normalno“. Sve dok će to tako biti, Pupovac će žariti i paliti!

No, to što radi ovaj Srbin, na žalost, kako se čini, nema nikakve veze s komemoracijama, već samo i isključivo s njegovom promocijom!

On, da ti pamet stane, od Hrvata  javno  traži izjednačavanje žrtve i agresora. Zamjera, kaže, što državne pravosudno-policijske institucije ne pronalaze i ne sankcioniraju one koji su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata ubili Srbe (agresore), a uopće ne pita koliko je u ovom ratu nastradalo nevinih Hrvata.

Te i takve komemoracije pupovčevi Srbi iskorištavaju da „celom svetu“  daju do znanja da je Hrvatska fašistička država, gdje (zamislite!) i jedan Marko Perković Thompson svojim domoljubnim nastupima „vraća Hrvatsku u fašizam i NDH-a“!

Na te monstruozne srpske provokacije mora se i treba odgovarati, jer većina onih koji prate televiziju ili čitaju novine uvjereni su da je Pupovac „u pravu“, tim prije što se njegovi govori i razmišljanja objavljuju bez – komentara.

Osim na pojedinim portalima, gdje možete pročitati istinu o ovom sramnom političaru, kakvog majka rađa jednom u stotinu godina?

  Mladen Pavković,

      predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)