Mladi Splićanin tjednima se budio u lokvi krvi, nitko nije znao što mu je. Svi su se šokirali kada je otkriveno zbog čega je krvario…VIDEO…

Ako je nešto priroda stvorila, onda je to stvorila s jasnom namjenom....

Foto Screenshot/YouTube

“Iz nosa mi danima curi krv. Ne znam što da radim”, požalio se jedan mladić iz Splita. Pitao je i liječnike, nitko nije mogao objasniti zašto mu curi krv iz nosa i to tijekom spavanja, na poslu, a posebno nakon tuširanja. I tako tjednima…
Enigma je trajala neko vrijeme, mladića su pitali je li što radio neuobičajeno u proteklo vrijeme, a ticalo se područja nosa. A on je samo nonšalantno rekao: pa ništa. Jedino što u zadnje vrijeme prakticiram je depiliranje voskom dlaka u nosu u jednom salonu!

Da, dobro ste čuli, postoji depiliranje dlaka u nosu pomoću posebnih štapića, a taj trend je došao i kod nas, a od kuda nego iz Amerike.

Ali liječnici upozoravaju da čupanje dlaka, a posebno njihova depilacija pomoću štapića i krema može poremetiti obrambeni mehanizam tijela i prouzrokovati veliku štetu. Naime, dlake služe da bi zaustavile razne čestice da odu u pluća, čuvaju nas od bolesti. U tome su posebno važne one male dlačice koje su praktički neodvojivi dio našeg imuniteta. A depilacijom čupamo njih stotine, te naša pluća ostavljamo bez obrane. Također, depilacija povlači za sobom i dio površine unutrašnjosti nosa, ozljeđuje kapilare, a što se dogodilo i mladiću iz naše priče pa je tjednima krvario.
Depilacija uništava i cilije, kažu liječnici, koje su mikroskopske niti koje vlaže zrak koji udišemo i jako su važne.

Ako imate problem s dlakama onda možete one koje vire izvan nosa malo podrezati, ali nikako ne uvlačite trimer u nos, a posebice ne odlazite na depilaciju nosnih dlaka voskom.
Ali ženske revije i kod nas savjetuju ženama (a i muškarcima) da obavezno naprave depilaciju nosa. Pa tako na jednom našem portalu objavljen je tekst pod naslovom “Depilacija nosa? Obavezno!”, te u njemu stoji da će svaka žena biti seksepilnija ako počupa sve dlake u nosu?! Dakle, i one koje se ne vide.

-Ova depilacija se naziva ‘depilacija nosa New York’, a Europljanke su doslovce poludjele za njom. Ako se pitate zbog čega je potrebno pretrpjeti još i tu bol, morate znati kako će vas depilacija nosa učiniti mlađima, ženstvenijima i seksepilnijima. Svrha dlačica u nosu je da zaustave prašinu i razne čestice kako ne bi došli u pluća, no stručnjaci tvrde kako ona ne utječe negativno na zdravlje. Prilikom depilacije odstranjuju se samo najduže i deblje dlačice. Postupak izgleda ovako, kozmetičarka najprije u nos stavi papirić, zatim lopaticom ugura topli vosak koji se ohladi nakon 30 sekundi i tada ga iščupaju van. Bol je velika, no traje svega nekoliko sekundi. Postupak se zatim obavlja i na drugoj nosnici. Treba li naglasiti kako je za ljepotu potrebno trpjeti?! – piše na tom portalu, iako liječnici s kojima smo mi kontaktirali kažu da ni za živu glavu ne smijete depilirati dlake u nosu nego ih, ako vam smetaju, samo skratite vrhove koji vire iz nosa.
Ako je nešto priroda stvorila, onda je to stvorila s jasnom namjenom.

H.O.