Mlinarić (DP) pozvao Jandrokovića (HDZ) na štrajk glađu dok predsjednik Vlade RH Plenković ne odgovori.

Vlada i prdsjednik Vlade Plenković još uvijek ignoriraju moj upit, ali i požurnicu predsjednika Sabora, kazao je Mlinarić dodavši kako je to „omalovažavajuće za Sabor, a uvredljivo i ponižavajuće za sve hrvatske logoraše, od kojih su mnogi već otišli na onaj svijet“...

ilustracija

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) zatražio je u ponedjeljak odgovor od premijera Andreja Plenkovića kada će Hrvatska tužiti Srbiju zbog odštete za zatočenike srbijanskih logora, a predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da štrajkaju glađu ispred Vlade dok im predsjednik Vlade RH Plenković ne odgovori.

„Pozivam Jandrokovića da u ponedjeljak u 9 ujutro on i ja štrajkamo glađu ispred Vlade da premijer odgovori na pitanje koje muči na desetine tisuća ljudi, koji umiru u prosjeku s 53 godine“, rekao je Mlinarić u saborskom govoru na slobodnu temu.

Podsjetio je pritom kako je to pitanje premijeru postavio prije tri mjeseca, no odgovor još nije dobio.

Vlada i prdsjednik Vlade Plenković još uvijek ignoriraju moj upit, ali i požurnicu predsjednika Sabora, kazao je Mlinarić dodavši kako je to „omalovažavajuće za Sabor, a uvredljivo i ponižavajuće za sve hrvatske logoraše, od kojih su mnogi već otišli na onaj svijet“.

„Predsjednika Vlade Plenkovića ponovno pozivam da mi odgovori i iskazujem možda naivno nadanje da njegova šutnja nije posljedica straha od moguće reakcije koalicijskog partnera SDSS-a ili briga za europsku budućnost Vučićeve Srbije“, rekao je zastupnik DP-a.

G.S.