Mlinarić: “Svim aboliranim četnicima otkaz iz škola i državne službe!”

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić pozvao je u srijedu ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da se hitno uruči otkaz nastavniku zagrebačke Drvodjelske škole, jer je pisao “bljuvotine po Facebooku”, i poručio da je u Hrvatskoj propao plan suživota.

Pročitavši što je nastavnik zagrebačke Drvodjelske škole Aleksandar Gregurić na Facebooku pisao o ubijenima na Ovčari, Mlinarić je u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru poručio da on treba dobiti momentalni otkaz, kaznenu prijavu i zabranu rada bilo gdje u državnoj ili javnoj službi.

“I svi abolirani četnici trebali su dobiti zabranu rada u državnoj i javnoj službi”, poručio je.

Mlinarić: Djecu se na ekskurzijama vodi u Srbiju

No, tvrdi Mlinarić, HDZ ih je “doveo u Sabor”, za državne tajnike imamo ljude koji su bili “topdžije u Baranji”, a okupacijski gradonačelnik Vukovara danas ima 2200 eura mirovine, dok se 3500 branitelja ubilo zbog učinjene nepravde.

“Suživota nema jer ga oni nikad nisu htjeli. Vi ste htjeli suživot sa SDSS-om da možete raditi ovo što je radio i Milošević”, poručio je HDZ-ovcima.

Pozvao je ministra Fuchsa da pošalje inspekciju u sve škole u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji gdje djeca uče po srpskom programu, a na ekskurzijama ne posjećuju Hrvatsku već ih se vodi u Srbiju. “Vode ih na Taru, Zlatibor, a svaka ekskurzija je posjet manastirima”, kazao je.

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) ustvrdio je da slučaj u Drvodjelskoj školi pokazuje što se u Hrvatskoj trenutno događa. “Ovo nisu izolirani slučajevi, oni se događaju na dnevnim razinama, a službe ne reagiraju”, upozorio je.

Ocijenio je da te pojave ne bi bile poznate široj javnosti da pojedinci nisu o tome počeli pisati na društvenim mrežama i da se toga nisu uhvatili pojedini portali i mediji.

Podsjetio je na slučaj profesorice iz Borova Snežane Šević, koja je dobila nagradu od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u svojoj knjizi “Putevi nezaborava” pisala je “gnjusne laži o Hrvatima i hrvatskim braniteljima”.

No, do danas Fuchs nije povukao tu nagradu, kaže Pavliček.

Dragana Jeckov (SDSS) poručila je pak kako “postoji mala manjina glasnih ljudi, koji jedino znaju sijati mržnju protiv pripadnika srpske zajednice, putem društvenih mreža i ove govornice”.