Mons. Ante Jozić izašao iz bolnice pa sudjelovao na mladomisničkom slavlju u Trilju: ‘Nije još sasvim dobro, ali bit će!’

OPORAVAK NAKON PROMETNE NESREĆE...

Imenovani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti mons. Ante Jozić nakon izlaska iz bolnice sudjelovao je u nedjelju 21. srpnja u Trilju na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića i zahvalio svima koji su molili za njega nakon što je doživio tešku prometnu nesreću.

„Nije još sasvim dobro, ali bit će! Hvala lijepa za molitve! Hvala župniku u Trilju don Stipi Ljubasu, cijeloj Cetinskoj krajini, posebno franjevačkom samostanu u Sinju na čelu s bivšim provincijalom fra Joškom Kodžomanom koji je služio misu za mene u onim teškim danima moje agonije. Ali, hvala Bogu, to je prošlo“, rekao je mons. Jozić u rodnome Trilju.

Izrazio je radost što može sudjelovati na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića kojemu je dao preporuke za svećenički i redovnički život: „Dragi fra Ivane, po primjeru sv. Franje nastoj slijediti put koji te čeka. Možda neće biti lagan, ali će biti pun zadovoljstva i vjernosti Bogu. Budi hrabar! Ne boj se! Mi ćemo biti uz tebe!“

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma.

Na svetkovinu Tijelova 20. lipnja u poslijepodnevnim satima mons. Jozić je nakratko izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

L.K.