MORA U ZATVOR! ZORAN MAMIĆ VIŠE NIJE TRENER DINAMA! EVO ŠTO JE REKAO O PRESUDI I TKO JE NJEGOV NASLJEDNIK

Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda RH oglasio se Dinamov trener Zoran Mamić...Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci...

Povodom danas objavljene presude Vrhovnog suda RH oglasio se pravomoćno osuđeni Dinamov trener Zoran Mamić…

Njegovu izjavu kao i priopćenje GNK Dinamo u cijelosti…

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu – rekao je Mamić.

“Na večeras održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba”, dodaje se u priopćenju Dinama.

Tri dana uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, treneru “Modrih” Zoranu Mamiću je Vrhovni sud u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor.

KRZNAR NA KLUPI DINAMA

Damir Krznar dosad je samostalno vodio tri utakmice Dinama. Bilo je to 2015. godine u derbiju protiv Hajduka (1:1), te Europi protiv Fole Esch (1:1). Također je vodio momčad u Kupu protiv Oštrca (7:1 pobjeda Dinama).

HRVATSKA 1. LIGA

 

D.K.