MORH: Zračnim medicinskim prijevozom prevezen 600-ti. pacijent s baze na Krku

U MORH-u kažu i kako su posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze u nedjelju prevezle dva pacijenta, i to jednog s Hvara i jednog s Pelješca, a svi su zbrinuti u splitskom KBC-u na Firulama...

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017. prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta

Subotnjim letom vojnim helikopterom prevezen je 600-ti. pacijent od uspostave baze za hitni zračni medicinski prijevoz na otoku Krku 1. svibnja 2016. godine, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) iz 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na Krku su do heliodroma Delta u Rijeci proteklog vikenda prevezle četiri pacijenta – u subotu dva s otoka Raba te u nedjelju još dva d otoka Lošinja, među kojima i jedno dvogodišnje dijete.

Subotnjim letom prevezen je 600-ti. pacijent od uspostave baze za hitni zračni medicinski prijevoz na Krku.

U MORH-u kažu i kako su posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze u nedjelju prevezle dva pacijenta, i to jednog s Hvara i jednog s Pelješca, a svi su zbrinuti u splitskom KBC-u na Firulama.

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja 2017.  prevezeno je ukupno 792 pacijenta i 1438 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 719 sati leta, stoji u priopćenju.

M.M.