Mostarska oporba prebojala prijeteće grafite: “Komunalne službe ignoriraju prijetnje Hrvatima”

Predstavnici oporbene Hrvatske republikanske stranke (HRS) iz BiH prebojali su uvredljive i prijeteće grafite koji su ispisani u naselju s hrvatskim povratnicima u Mostaru te su optužili vodeću hrvatsku i bošnjačku stranku HDZ BiH i SDA za podržavanje podjela u gradu.

Iako je odmah nakon prijave policije podnesen i zahtjev za uklanjanjem, prijeteći grafit ispisan u nedjelju, kojim se poziva na nasilje nad Hrvatima u naselju Vrapčićima, gradska komunalna služba Mostara nije uklonila.

Taj su posao izveli aktivisti HRS-a, stranke koja je u Hrvatskoj bliska s Mostom. Bijelom bojom su prebojali prijeteći napis koji je bio ispisan na zidu te na lokalnoj prometnici koja vodi prema hrvatskom povratničkom naselju.

“Budući da su komunalne službe odlučile ignorirati svoj posao i dopustiti da grafiti uvredljivog karaktera ostanu više dana ispisani, mi smo ih danas prebojali”, priopćili su iz Hrvatske republikanske stranke te su dostavili i fotografije ove akcije. Najavili su kako će račun za izvedene radove ispostaviti Gradskoj upravi Mostara.

Republikanci vjeruju kako ignoriranje komunalne službe za uklanjanje uvredljivih i prijetećih napisa predstavlja najbolji dokaz kako vladajuće stranke HDZ BiH i Stranka demokratske akcije (SDA) dijele Mostar na većinski istočni bošnjački i zapadni, većinski hrvatski dio grada.

Iz policije u Mostaru potvrdili su kako vode istragu oko ispisivanja poruka Hrvatima.

Prijeteći i uvredljivi Hrvati i ranijih su godina ispisivani u dijelu naselja Vrapčića nastanjenom Hrvatima, koji su se tamo vratili nakon okončanja bošnjačko-hrvatskoga rata.