‘Možete li niže, bijednici?’ GENERAL SAČIĆ OPRAO HRT

Ovoga vikenda na Prvom programu u 13:05 HRT prikazana je prva epizoda četvrte sezone dokumentarne serije nazvane Heroji Vukovara – Grad II: Proboj ili žrtva.

Branitelji Vukovara su zbog termina u kojem je gledanost najmanja, tako reći nikakva, oštro reagirali i prije prikazivanja. “Naravno da izražavamo nezadovoljstvo zbog termina prikazivanja novog serijala Heroji Vukovara. U 13.06 na HRT-u?? Zar nismo zaslužili udarni, večernji termin u danima sjećanja na herojsku obranu Vukovara?”, rekao je jedan od administratora Facebook grupe Heroji Vukovara, vukovarski heroj Damir Markuš uoči prikazivanja prve epizode za portal dnevno.

Članovi ove vrlo aktivne grupe u komentarima su se složili da takav termin nije slučajnost i zaključuju: termin je takav jer je tada najslabija gledanost.

Sada nakon što je prikazivanje započelo, javio se i general Željko Sačić koji je podijelio ljutnju prema HRT na koji je sasuo pravu paljbu:

“Komentirao sam i kod njih, pitao sam mogu li kao medijska kuća niže, manipulativnije, nezainteresiranije i licemjernije? Jer, omalovažavajuće je i uvredljivo prema svim žrtvama živih i mrtvih heroja položenih tada za deblokadu Vukovara ispred Marinaca, da se uredništvu nominalno i financijski naše, hrvatske javne televizije čini sasvim “normalno” i primjereno prikazivati jednu brutalno tešku ratnu dramu u tom ‘nevidljivom’ terminu?”

Sačić zaključuje da HRT na ovaj način od hrvatske javnosti želi sakriti punu istinu i razinu stradanja i žrtve tadašnjih hrvatskih oružanih snaga pri deblokadi Vukovara, rije svega ATJ Lučko i tada tamo svih drugih pripadnika Specijalne policije MUP-a RH kao i tenkista ZNG- a:

“Tu su epizodu, pazite sad dobro, prikazali u subotu u 13:10, sa reprizom u ponedjeljak u rano jutro u 04:10 sati?“, čudi se Sačić sasipajući paljbu na HRT:

“Bijedni sramotnici, nedostojni ste žrtve hrvatskih heroja! Hrvatski narode, sami dajte odgovor na pitanje “tko nas sabotira, tko nas okupira?”