MREŽAMA SE ŠIRE ODVRATNE ČETNIČKE PORUKE, radi li se o zagrebačkom profesoru?

Zastava RH-Foto-Braniteljski portal

Društvene mreže su danas prepune poruka, što privatnih što komentara, koje je stanoviti Aleksandar G., navodno profesor u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi, zadnjih dana uputio korisnicima ili ih javno napisao kao komentare na novinske članke.

“Neki pitaju je li moguće da je ovo profesor ??
Možda je hakiran ??
Ne nije !
Nije hakiran jer sam još 2020 poslala upit odvjetniku je li njegov način komunikacije utuživ”, kaže jedna od korisnica koja je objavila njegove poruke.

 

U međuvremenu, reagirali su brojni korisnici koji su podnijeli prijave DORH-u zbog takvog načina komunikacije, koji sadrži otvorene prijetnje smrću. Prijave su poslane i školi u kojoj navodno radi. Za sad nema povratnih informacija je li po prijavama bilo ikakvog postupanja.

Reagirao je i HSP.

“U * školi u Zagrebu zaposlen je profesor Aleksandar G. koji je javno na portalu Slobodne Dalmacije ispod objave od 11. lipnja 2023. pod naslovom ‘Srbi skinuli hrvatsku zastavu kod Knina i sve objavili na društvenim mrežama’ otvoreno veliča četništvo.

Profesor škole tako piše: ‘Ovako su se ljubili i dečki na Ovčari ako je četnik dao naređenje, nije im pomoglo al’ su imali zadnji seks’ i ‘Vojvodo samo javi i dat ćemo ustašama po glavi’. Ova dva citata čiju presliku dostavljamo samo je dio govora mržnje kojim profesor iz zagrebačke škole zastrašuje Hrvate, potiče na mržnju, veliča velikosrpsku politiku koja je u Hrvatskoj ubijala i uništavala”, objašnjavaju iz stranke u pismu ministru.

“Učiteljica Šević kojoj se dodijelili nagradu, 1996. u okupiranoj Slavoniji objavila je knjigu ‘Putevi nezaborava’ u kojoj bez imao srama Hrvate naziva sotonama, a šahovnicu simbolom srama i užasa i što je najtragičnije pravda mučka smaknuća redarstvenika u Borovom Selu. Dakle, više se ne može govoriti o slučajnosti!”, poručili su.

HSP traži da žurno iz hrvatskog obrazovnog sustava udaljite štovatelje velikosrpskog i četničkog agresorskog režima te da se podignu kaznene prijave protiv njih zbog promicanja govora mržnje i prijetnji.

“Nedopustivo je da ovakve osobe koje javno promiče govor mržnje i pozivaju na progon Hrvata rade u sustavu obrazovanja i pitanje je čemu oni mogu naučiti djecu? Isto tako, s obzirom da ste dodijelili visoku državnu nagradu osobi koja promiče velikosrpstvo, tražimo da je poništite”, napisali su mislivši pritom na Šević koju je Ministarstvo prošle godine nagradilo povodom Dana učitelja.